Antena 3 CNN Life Oameni Voi cu Voicu. Nicolai Tand, povestea unui vis împlinit

Voi cu Voicu. Nicolai Tand, povestea unui vis împlinit

Voi cu Voicu. Nicolai Tand, povestea unui vis împlinit
Sursa foto: foto- captură Antena 3
10 Feb 2019   •   17:53

Nicolai Tand a povesit la „Voi cu Voicu” cum a ajuns să se mute de la Maramureș la Paris și cum îmbină tradițiile și mâncărurile românești cu cele din „orașul luminilor”. 

„Am plecat și m-am întors. Deocamdată mă mai bate gândul să mă duc la Paris, dar deocamdată mi-e bine aici. Am plecat prima dată în '94, aveam 20 de ani. Mi-am luat inima în dinți și am plecat la muncă”.

Până să ajungă să-și împlinească visul și să ajugă unul dintre cei mai apreciati chefi din Romania, Nicolai a trecut prin tot felul de încercări. A fost nevoit să trăiască doi ani într-o casă părăsită și să mănânce de la o biserică a săracilor. 

„Stăteam într-o casă abandonată, cu trei etaje. Avem puțin curent, apă nu aveam. Nici nu aveam acte, m-am dus la Prefectură să cer azil politic fiindcă era singura șansă să rămân. Am făcut rost de niște acte temporare de câteva luni de zile”, a povestit Nicolai.

„Voiam să rămân în Franța. Începuse să îmi placă limba, descoperisem mâncarea. Când am mâncat prima dată stridii, somon, nu mi-a plăcut.. de la slănină la stridii era prea mare diferența. Dacă Franța nu m-a vrut, dar eu am vrut-o pe ea. Mi-a plăcut mâncarea, stilul lor de a trăi, mi-a plăcut Parisul, cui nu-i place?!”. 

 

×
Subiecte în articol: Voi cu Voicu Maramureș paris
Parteneri
Tzancă Uraganu, Florin Salam şi multă poliţie la priveghiul de la Iasi
x close