Antena 3 CNN Life Oameni "Vreau să fiu ţinută minte ca omul care a făcut o diferenţă în sistemul medical." Cea mai influentă femeie din India

"Vreau să fiu ţinută minte ca omul care a făcut o diferenţă în sistemul medical." Cea mai influentă femeie din India

"Vreau să fiu ţinută minte ca omul care a făcut o diferenţă în sistemul medical." Cea mai influentă femeie din India
Sursa foto: Foto: Biocon
16 Noi 2012   •   09:28
Este una dintre cele mai bogate femei din India şi are un CV impresionant. Afacerea ei, Biocon, în valoare de 800 de milioane de dolari şi cu 6.000 de angajaţi, a devenit una dintre cele mai respectate companii farmaceutice din ţară.

Kiran Mazumdar-Shaw a fost inclusă în topul 100 al celor mai puternice femei din lume realizat de Forbes, dar şi în topul 100 al celor mai influenţi oameni din lume întocmit de revista Time.

Totul a început în 1978, când Mazumdar-Shaw avea numai 25 de ani. Şi-a început afacerea cu numai 200 de dolari, într-un garaj. Fiind femeie şi unul dintre pionierii biotehnologiei, acesteia i-a fost extrem de greu să obţină finanţare şi să găsească angajaţi.

"Am avut un curaj nebunesc. În momentul în care am fondat compania, am aflat că aveam o imensă problemă cu credibilitatea şi foarte multe provocări de trecut. Eram o femeie de 25 de ani fără experineţă în afaceri şi eram pionieră într-un sector numit biotehnologie de care nimeni nu mai auzise”, povesteşte Mazumdar-Shaw.

"Mi-au trebuit 30 de ani ca să ajung la dimensiunea pe care afacerea o are acum. A fost o călătorie lungă”



India este o ţară în care 80% din infrastructura medicală este în sectorul privat şi în care cea mai mare parte a oamenilor nu are acces la îngrijire medicală de calitate”

În 2009, Mazumdar-Shaw a fondat un spital cu tarife mici pentru bolnavii de cancer , făcând astfel tratamentul accesibil unui număr mai mare de oameni.

În acest moment, principalul ei scop este să facă sistemul medical mai accesibil publicului larg. „Nu putem să dezvoltăm medicamente de 3 miliarde de dolari. Acestea nu vor ajunge niciodată la oamenii care chiar au nevoie de ele. Trebuie să schimbăm acest model. Cred că dispunem de tehnologie suficientă încât să reducem costul inovaţiei” spune indianca.

Unul dintre obiectivele mele a fost să mă asigur că fondez o companie în care oamenii de ştiinţă de sex feminin să-şi poată atinge vocaţia”.

Vreau ca lumea să mă ţină minte ca femeia care a pus India pe harta ştiinţifică a lumii în ceea ce priveşte inovaţia. Vreau să fiu ţinută minte pentru faptul că am făcut o diferenţă în sistemul medical. Şi vreau să fiu ţinută minte ca o persoană care a contribuit la dezvoltarea economică a Indiei” a continuat fondatoarea Biocon.

"Nu-mi place titlul de cea mai bogată femeie din India. Recunoaşterea valorii create de mine ca femeie-antreprenor este ceea ce mă face să mă mândresc”.


 


 

×
Subiecte în articol: India
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close