Antena 3 Life Oameni „Vreau să mor acasă”. Româncă adusă în țară cu ambulanța tocmai din Italia, ca să-și revadă familia înainte să moară

„Vreau să mor acasă”. Româncă adusă în țară cu ambulanța tocmai din Italia, ca să-și revadă familia înainte să moară

10 Feb 2017   •   09:09
„Vreau să mor acasă”. Româncă adusă în țară cu ambulanța tocmai din Italia, ca să-și revadă familia înainte să moară
Sursa foto: Foto: Facebook.com

Trei italieni s-au angajat într-o adevărată aventură pentru a împlini ultima dorinţă a unei românce. Bolnavă într-un stadiu terminal, femeia dorea să-şi revadă familia, în ţara natală. Italienii n-au ezitat să străbată, fără oprire, 1800 de kilometri pe şoselele Europei, pentru ca românca să ajungă lângă cei dragi.

În vârstă de 69 de ani, Nicolina era internată în spitalul din Empoli, oraşul italian unde venise la fiica sa, scriu jurnaliștii de la activenews.ro. Medicii i-au spus că nu o mai pot ajuta, aşa că femeia le-a spus cadrelor medicale şi rudelor că mai are o singură dorinţă: să nu-şi sfârşească viaţa pe un pat de spital ci acasă, la Oneşti, în mijlocul familiei.

Problema era că starea de sănătate a româncei nu permitea călătoria cu avionul şi singura opţiunea era transportul de şosea, cu ambulanţa.

O asistentă inimoasă, pe nume Adele, a reuşit să strângă banii pentru ca românca să fie adusă în ţară cu ambulanţa unei fundaţii locale de binefacere.

La prima vedere călătoria părea imposibilă. Şi totuşi, au reuşit, după 25 de ore în care nu s-au oprit decât pentru realimentare. După ce au traversat Italia, Slovenia, Ungaria şi mare parte din România, au fost întâmpinaţi de rudele Nicolinei care i-au îndrumat până la Oneşti.

Din păcate, puterile au părăsit-o în spitalul din România şi a murit la scurt timp după ce s-a întâlnit cu cei dragi.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close