x close

Oamenii pe care stresul emoţional îi arde pe interior. Meseriile care te predispun la acest lucru

27 Dec 2018   •   17:43
Oamenii pe care stresul emoţional îi arde pe interior. Meseriile care te predispun la acest lucru Foto: pixabay.com

Medici, piloţi, casieri, jurnalişti, programatori, brokeri - cu toţii sunt predispuşi la sindromul secolului: epuizare emoţională. 

De fapt, tulburarea îi pândeşte pe toţi cei care muncesc mult, fără răsplată pe măsură. 

Cum recunoşti un epuizat emoţional 

O aşa-numită stare de epuizare emoţională. Este principalul simptom al sindromului burnout. Omul e scurs de energie, obosit, copleşit şi, pe scurt, are o stare generală proastă. Apoi vine frustrarea – locul de muncă nu-l mai mulţumeşte. Începe să afişeze o atitudine cinică faţă de colegi.

Următorul pas: depresia 
„După un timp, sindromul burnout culminează, aproape inevitabil, cu depresie şi anxietate. Cele mai predispuse sunt persoanele care fac totul cu mult suflet. Este vorba despre oameni inteligenţi, cu studii superioare, care trăiesc cu intensitate. Pot fi preoţi, medici, avocaţi, profesori“, semnalează medicul psihiatru Alexandru Paziuc. 

De la sentimentul de inutilitate şi de la lipsa de motivaţie cauzată de lipsa răsplatei pentru efortul depus la serviciu se ajunge cu uşurinţă la o scădere a stimei de sine, la pierderea speranţei şi chiar la tendinţe suicidale, avertizează specialiştii. 

Sursa: adevarul.ro.

Citeşte mai multe despre:

oameni depresie
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati