Antena 3 CNN Life Orașul din România care rivalizează cu destinaţii de vacanţă precum Barcelona, Nancy, Viena sau Budapesta

Orașul din România care rivalizează cu destinaţii de vacanţă precum Barcelona, Nancy, Viena sau Budapesta

Orașul din România care rivalizează cu destinaţii de vacanţă precum Barcelona, Nancy, Viena sau Budapesta
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
25 Dec 2017   •   12:52

Oradea renaste dupa un amplu program de refacere a tezaurului architectural si de investitii masive in dezvoltarea si crearea de facilitati pentru oradeni si turisti.

Inclusa in reteaua Art Nouveau, Oradea este singurul oras din Romania cu un tezaur arhitectural de valoare europeană care rivalizeaza cu destinatii de vacanta extrem de cautate, precum Barcelona, Bruxelles, Nancy, Viena sau Budapesta.

Piata Unirii

Bisericile si palatele din Piata Unirii imbina sapte stiluri arhitecturale: baroc, clasicist, eclectic, istorizant, secession, romantism și neo-romanesc.

Palatul Vulturul Negru - o constructie arhitectonica monumentala, in stilul Secession. Construit pe vechiul amplasament al Hanului "Vulturul Negru", complexul urma sa adaposteasca un teatru, sali de bal, un cazinou si birouri, informează businessmagazin.ro.

Palatul Vulturul Negru se distinge prin pasajul in forma de Y si cele trei intrari, basoreliefuri cu motive florale si figurative, vitralii si candelabre imense.

×
Subiecte în articol: oras România Oradea destinatii vacanţă
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close