Antena 3 CNN Life Păsările flamingo cuibăresc în Dobrogea pentru prima dată: Au deja zece pui

Păsările flamingo cuibăresc în Dobrogea pentru prima dată: Au deja zece pui

Deși nimeni nu se aștepta că vor rămâne la noi, este primul an când păsările flamingo cuibăresc în Dobrogea. Colonia formată din 74 de adulți a rămas pe un lac din regiune și are 10 pui, pe care păsările îi pregătesc pentru lunga călătorie din această toamnă.

Păsările flamingo cuibăresc în Dobrogea pentru prima dată: Au deja zece pui
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    26 Aug 2021   •   13:48

Colonia de păsări flamingo care a ajuns în primăvară în Dobrogea a găsit un lac din județul Constanța, unde a rămas în această vară și a cuibărit, pentru prima dată, la noi în țară.

”De regulă, aceste păsări cuibăresc doar în condițiile în care sunt foarte multe, pentru a-și putea proteja ouăle și puii. 

Coloniile de păsări flamingo se pot forma și de la 60 de exemplare, așa cum este cazul celor care au ajuns în Dobrogea. Aceste înaripate sunt o specie gregară, care are roluri foarte bine stabilite.

Când unii mănâncă, alții păzesc colonia, iar dacă sesizează vreun pericol, cei care stau de pază dau alarma. Inclusiv când au pui, păsările flamingo fac cu schimbul la clocitul ouălor.

Păsările flamingo pot cuibări în Dobrogea, deoarece zona este prielnică. În plus, ele au cuibărit și în Ucraina fără  probleme. Apa lacului este mică și păsările găsesc suficientă hrană acolo”, a declarat pentru Discover Dobrogea, biologul Răzvan Popescu-Mirceni.

×
Subiecte în articol: flamingo dobrogea pui cuibăresc
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close