Antena 3 CNN Life Pericolul din paharul de vin. Sigur nu te gândeai la așa ceva. Ai mare grijă!

Pericolul din paharul de vin. Sigur nu te gândeai la așa ceva. Ai mare grijă!

Pericolul din paharul de vin. Sigur nu te gândeai la așa ceva. Ai mare grijă!
05 Iul 2018   •   20:03

Nimic nu pare să aibă un gust mai bun decât un pahar de vin, băut seara, după o zi lungă. Se întâmplă de multe ori, însă, să sorbi paharul dintr-o înghițitură. Foarte greșit, cred specialiștii, care cred că acest obicei ne pune sănătatea în pericol. Mai exact, poate provoca mai multe tipuri de cancer, spun medicii.

Potrivit unui sondaj realizat de Alcohol Health Alliance UK (AHA) pe 2.000 de subiecți, oamenii habar nu aveau cât de dăunător poate fi alcoolul pentru organism.

Cercetătorii au analizat atitudinea oamenilor fată de băuturile alcoolice. Și numai 10% dintre participanții la studiu știau că alcoolul poate provoca cancer. Între timp, 16% dintre aceștia erau conștienți de consecințeșe consumului moderat de alcool, scrie tabu.ro.

„Este nevoie să creștem urgent gradul de conștientizare al consumatorilor de alcool”, a declarat expertul AHA pentru prevenirea cancerului, profesorul Linda Bauld, pentru HuffPost UK. „Etichetarea băuturilor alcoolice cu mesaje de avertizare care să clarifice legătura dintre alcool și cancer ar fi o metodă foarte bună”.

×
Subiecte în articol: pericol vin cancer medici
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close