Antena 3 CNN Life Când e bine să călătorești într-o destinație exotică. Sfaturi pentru o vacanță lipsită de griji

Când e bine să călătorești într-o destinație exotică. Sfaturi pentru o vacanță lipsită de griji

Călătoriile către destinații exotice pot fi asociate cu o gamă largă de emoții, cum ar fi entuziasmul, temerile sau nerăbdarea. Pentru a-ți asigura o vacanță fără griji, este important să iei măsurile de precauție necesare și să înveți câteva lucruri înainte.

Când e bine să călătorești într-o destinație exotică. Sfaturi pentru o vacanță lipsită de griji
Sursa foto: Getty Images I Viktor_Gladkov
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Mai 2023   •   17:50

Pentru a avea o vacanță plăcută și lipsită de riscuri, este important să iei măsuri de precauție adecvate.

Înainte de a pleca, poți verifica site-ul Ministerului de Externe pentru a afla dacă există anumite recomandări de protecție pentru destinația ta, mai ales în ceea ce privește vaccinurile împotriva bolilor precum malaria sau Zika.

Este esențial să ai o asigurare de sănătate pentru călătorii și să nu pleci niciodată fără aceasta.

În cazul în care călătorești cu copiii, asigurarea de sănătate trebuie să fie o prioritate importantă în special în destinațiile exotice.

Citește și3 stațiuni din Bulgaria unde poți petrece un sejur de neuitat, cu autocarul

Dacă vizitezi țări din Africa sau America de Sud, este important să fii bine informat despre riscurile prezente în legătură cu țânțarii și alte insecte care pot transmite boli.

În multe țări din întreaga lume apa de la robinet nu este potabilă. În destinațiile exotice, cum ar fi Republica Dominicană, se recomandă să beți numai apă îmbuteliată pentru tine și familia ta.

Când vine vorba de vacanțe exotice, nu ar trebui să lași împachetarea bagajelor pe ultima sută de metri.

Mai degrabă, trebuie să îți faci timp să pregătești bagajul cu atenție, deoarece sunt necesare anumite elemente pe care s-ar putea să nu le ai și trebuie să le cumperi în avans.

Învață tot ce poți despre cultura locală:

  • În Thailanda, este obiceiul să te descălți când intri în casa unui localnic, iar pe stradă să porți haine curate și decente.
  • În Bali, trebuie să eviți să vorbești tare și să arăți cu degetul către oameni sau obiecte, iar când vizitezi templele să porți îmbrăcăminte decentă.
  • În Ecuador, este un semn de respect să dai mâna cu oamenii și să faci contact vizual cu ei atunci când îi saluți.
  • În anumite țări arabe, mai ales pentru femei, este neadecvat să fumezi pe stradă.
  • Japonezii au o cultură a purtării modeste, respectuoase și liniștite, deci trebuie să eviți să vorbești tare, să faci gesturi bruște și să arăți cu degetul pe stradă.
  • În anumite țări musulmane, atunci când vizitezi locașuri de cult, femeile ar trebui să-și acopere capul și să poarte o fustă lungă sau o fustă-pantalon.

Este important să iei în considerare măsurile de precauție atunci când călătorești în vacanță, indiferent de destinație, în special în locurile foarte aglomerate, există riscul de a deveni ținta hoților de buzunare.

Ai grijă ce mănânci:

Întotdeauna să încerci mâncarea locală, mai ales că mâncarea stradală poate fi o experiență culinară unică în țările exotice.

Totuși, trebuie să fii precaut în ceea ce privește unde cumperi aceste gustări.

Este mai bine să alegi piețele sau tarabele frecventate de localnici, decât cele frecventate de turiști, deoarece acest lucru poate asigura o mâncare mai proaspătă, mai sigură și mai gustoasă.

O problemă majoră în locațiile exotice este reprezentată de taxiuri:

Prețul cursei nu este întotdeauna reglementat și șoferii nu sunt întotdeauna cinstiți cu tine.

Recomandăm să folosești mijloacele de transport în comun când ajungi la destinație. Dacă ai nevoie de o mașină pentru excursii sau pentru a ajunge dintr-un loc în altul, închiriază una în loc să alegi taxiul.

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close