Antena 3 CNN Life Prețul la care se vinde peștele de sticlă care se punea pe televizor | Bibeloul este o adevărată piesă de muzeu

Prețul la care se vinde peștele de sticlă care se punea pe televizor | Bibeloul este o adevărată piesă de muzeu

Peștele de sticlă pe care bunicii și părinții îl puneau pe televizor în anii '90 este, astăzi, o piesă rară de muzeu. Puține persoane mai dețin în zilele noastre un astfel de bibelou.

Prețul la care se vinde peștele de sticlă care se punea pe televizor | Bibeloul este o adevărată piesă de muzeu
Sursa foto: Facebook/ Peste De Sticla
de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Apr 2024   •   10:00

Peștele de sticlă care se așeza pe televizor reprezenta un important element de decor în sufrageriile din apartamentele românilor în perioada comunistă.

După Revoluție, când românii au călătorit spre occident și au început să aibă acces la mai multe informații, să citească despre amenajarea locuințelor, peștele din sticlă a dispărut de pe televizor sau din vitrine. 

Nostalgicii care sunt în căutarea unui astfel de obiect au ocazia să cumpere. Pe site-urile de anunțuri din România peștele de sticlă se găsește la prețuri cuprinse între 100 și 500 de lei, pentru peştele din sticlă de Murano, o variantă destul de rară a acestui bibelou.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Sticlă de Murano din Italia este renumită de secole pentru aspectul, eleganța și frumusețea să. Iar fiecare bucată de sticlă de Murano poate aduce cu sine istoria și frumusețea încântătoare în casele voastre, fiind unul dintre cele mai apreciate tipuri de sticlă atunci când vine vorba de decorațiuni sau bijuterii. 

Pentru a prelucra sticlă de Murano este nevoie de un amestec de 70 % nisip și de 30% alte substanțe ce trebuie să conțină nitrați, arsenic, calcar și siliciu. Factorul esențial pentru obținerea produsului finit perfect este temperatura, care, dacă nu atinge valoarea optimă, poate compromite limpezimea sticlei. 

×
Subiecte în articol: bibelou peste de sticla pret
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close