Antena 3 CNN Life Secretul celui mai longeviv cuplu din lume. Ralph şi Dorothy au sărbătorit 86 de ani de căsătorie

Secretul celui mai longeviv cuplu din lume. Ralph şi Dorothy au sărbătorit 86 de ani de căsătorie

Un cuplu californian a sărbătorit recent 86 de ani de căsătorie. O perioadă care îi poate încadra cu siguranţa nu doar la categoria celui mai longeviv cuplu din Statele Unite, dar şi din lume. Congresul Statelor Unite le-a recunoscut performanţa şi le-a acordat anul trecut şi un premiu pentru întreaga perioadă pe care cei doi americani au petrecut-o împreună.

Secretul celui mai longeviv cuplu din lume. Ralph şi Dorothy au sărbătorit 86 de ani de căsătorie
de Georgiana Adam    |    21 Sep 2021   •   17:13

Cei doi soţi, Ralph şi Dorothy Kohler, au sărbătorit pe 16 septembrie 86 de ani de când şi-au unit destinele. Se întâmpla în 1935 în Nebraska, iar de-atunci cuplul este inseparabil. Bărbatul avea la vreme aceea 18 ani, iar consoarta lui, 17.

Iniţial, căsătoria le-a fost refuzată de către autoritităţi pe motiv că erau prea tineri. Au schimbat sediul de stare civilă şi au reuşit până la urmă să se căsătorească.

Secretul unei astfel de relaţii îndelungate: compromisul şi hobby-urile comune

Soţii au devenit dansatori profesionşti dintr-o întâmplare.

"Am mers împreună la un local într-o sâmbătă. Era închis, dar ea (n.r. soţia) a aranjat să mergem din nou. Am mers acolo constant în următorii opt ani", a spus Ralph Kohler, soţ.

Dansul i-a purtat pe la diverse competiţii naţionale şi au câştigat şi numeroase premii. Fiul lor a devenit la rândul lui un împătimit al tirului cu puşca, un alt sport la care cei doi au excelat. În 1952, el a participat la o competiţie alături de părinţi.

Singurul moment din istorie când trei membrii ai aceleiaşi familii au participat la o competiţie de tir cu puşca.

Cel mai longeviv cuplu din lume, premiat de Congresul SUA

Congresul Statelor Unite le-a acordat anul trecut şi un premiu pentru întreaga perioadă pe care cuplul a petrecut-o împreună.

La vârsta pe care au împlint-o, cei doi au ajuns să-şi cunoască până şi stră-stră-nepoţii.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close