Antena 3 CNN Life Pregăteşte arsenalul pentru apărarea organismului pe timpul sezonului rece

Pregăteşte arsenalul pentru apărarea organismului pe timpul sezonului rece

Imunitatea organismului este serios pusă la încercare odată cu venirea sezonului rece, în special în primele săptămâni, atunci când organismul resimte cel mai puternic diferenţele bruște de temperatură.

Pregăteşte arsenalul pentru apărarea organismului pe timpul sezonului rece
de Georgiana Adam    |    15 Sep 2022   •   13:12

Susţinerea unei imunităţi puternice este scopul fiecăruia dintre noi, însă, nu puține sunt dăţile în care fie contactăm un virus, fie din cauza scăderii bruşte a gradelor din termometre, răcim şi dăm iama în cutia cu medicamente.

Odată cu venirea toamnei, atenţia se mută dinspre zilele lungi de vară spre o întărire a imunităţii pentru ca organismele să facă faţă răcelilor și altor virusuri des întâlnite în sezonul rece. Dacă vara sunt consumate cele mai mari cantităţi de limonadă cu scopul răcoririi, în lunile de toamnă şi de iarnă consumul de vitamina C are ca scop întărirea imunităţii sau combaterea mai rapidă a unei răceli.

Sistemul propriu de apărare a organismului poate suferi schimbări pe parcursul vieţii, în cazul adulţilor motivul fiind de multe ori stilul de viaţă necorespunzător. Fără a ne da seama, pe termen mediu şi lung, alegerile noastre zilnice, transformate uneori în rutine, ne pot aduce probleme de sănătate care, nedepistate la timp, ne pot da bătăi mari de cap.

Sistemul respirator este în această perioadă cel mai predispus problemelor de sănătate, din cauza virusurilor sau a intensificării simptomelor alergice resimţite odată cu venirea toamnei. Astfel, înainte ca durerile în gât sau iritaţia acestuia şi a căilor nazale să se intensifice, este bine să avem la îndemână, încă de la primele simptome, câteva produse care să ne ajute:

  • Suplimentele alimentare

Deoarece orice răceală prinsă încă de la primele simptome poate fi oprită din evoluţie, este bine ca în această perioadă să avem în casă, la îndemână, o cutie de Baraka. Aceste suplimente alimentare conţin ulei din seminţe de chimen negru, recunoscut pentru proprietăţile sale calmante asupra căilor respiratorii şi a creşterii imunităţii.

Vitamina D acumulată în zilele însorite de vară nu este suficientă pentru a ne susţine imunitatea pe perioada sezonului rece, motiv pentru care administrarea unor suplimente alimentare bogate în această vitamină este recomandată deseori de medici.

  • Alimentele bogate în Omega-3

Carnea de peşte este prima opţiune care ne vine în minte atunci când vine vorba despre produse bogate în Omega-3, însă nu trebuie să ne oprim doar asupra ei. Orice aliment am prefera pentru a ne mări cantitatea acizilor graşi prezenţi în Omega-3, fructe de mare, nuci, fructe de pădure, avocado sau ananas, trebui să îl consumăm zilnic pentru ca o cantitate suficientă să fie reţinută în organism şi pentru a ne bucura de beneficii.

  • Cât mai multe smoothie-uri

Aceste sucuri naturale sunt singura variantă prin care putem consuma atât de multe alimente sănătoase deodată. Pe lângă beneficiile aduse imunităţii, când consumăm cât mai multe smoothie-uri vom vedea în scurt timp şi îmbunătăţiri la nivelul pielii noastre. Consumul de fructe şi legume bogate în antioxidanţi ajută, de asemenea, şi la un binevenit detox al organismelor noastre, ceea ce este, de fapt, un pas important în susţinerea imunităţii organismului nostru.

Alimentaţia corectă este un pas important spre un stil de viaţă sănătos care, implicit, ajută la păstrarea unui sistem imunitar puternic, indiferent de sezon. Astfel, lupta cu virusurtile de sezon poate fi mult mai uşoară, dacă organismul nostru este suficient de puternic pentru a le face faţă.

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close