Antena 3 CNN Life Nu mai utiliza acest produs! Te poate ucide fara sa stii! Romanii il folosesc zilnic! Este extrem de otrăvitor pentru organism!

Nu mai utiliza acest produs! Te poate ucide fara sa stii! Romanii il folosesc zilnic! Este extrem de otrăvitor pentru organism!

Deodorantul este un produs prezent în dulapul fiecăruia dintre noi. Este o necesitate, mai ales în zilele toride de vară. Specialiștii trag însă un semnal de alarmă cu privire la ingredientele acestui produs, care pot fi extrem de toxice pentru organism. Unele dintre ele nu respecta normele impuse si au in compozitie mai multe substante toxice decat ar trebui, asa ca cititi eticheta inainte sa-l cumparati.

Nu mai utiliza acest produs! Te poate ucide fara sa stii! Romanii il folosesc zilnic! Este extrem de otrăvitor pentru organism!
Sursa foto: pixabay
de Laura Dinu    |    19 Iul 2020   •   08:31

Triclosan - este un produs chimic cu proprietăți antibacteriene. Acesta este folosit în deodorant pentru a distruge germenii care produc mirosuri neplăcute pe piele. Pe de altă parte, triclosanul este un perturbator endocrin, ceea ce înseamnă că poate imita hormoni sau poate interfera cu semnalizarea hormonală. În urma a numeroase studii, produsul este asociat și cu cancerul de sân. Triclosanul este folosit în majoritatea produselor antibacteriene, inclusiv în săpunuri și paste de dinți. 

Ftalații - sunt o serie de substante chimice folosite pentru cresterea flexibilitatii plasticului. Marea majoritate de produse din plastic sunt produse cu ajutorul ftalaților. Însă aceștia se găsesc și în deodorante și în parfumuri. Chiar și mâncarea și aerul sunt contaminate cu ftalați. Principala preocupare cu privire la ftalați este capacitatea lor de a perturba sistemul endocrin, în special la bărbați. Ftalații afectează și sănătatea femeilor, deoarece expunerea la astfel de substanțe poate provoca pubertatea cu debut precoce, care este asociată cu cancerul de sân mai târziu.

Parabeni - sunt ingrediente utilizate cu rol de a conserva produsele. Din păcate, aceștia pot fi absorbiți prin piele cu ușurință, imitând estrogenul în organism. Expunerea îndelungată la parabeni este asociată cu cancerul la sân. 

Parfum - formulele de parfum întâlnite în produse pot conține sute de ingrediente. Cu cât mirosul este mai puternic și mai plăcut, cu atât ingredientele folosite sunt mai toxice. Având în vedere că ingredientele parfumanților nu trebuie publicate pe etichete, identitatea acestora este adesea necunoscută. În ciuda lipsei dezvăluirii lor, au fost identificate numeroase ingrediente , cum ar fi cele sintetice, ftalați și multe alte substanțe toxice pentru organism. 

Dietanolamina (prescurtat DEA; lauramida DEA, trietanolamina TEA, cocamida DEA, monoetanolamida MEA) este o substanță chimică organică obținută pe cale sintetică în urma reacției care are loc între etilenoxid și amoniacul concentrat, cu funcție de solvent și ajustor al ph-ului. Este folosită frecvent în produsele de igienă personală, însă, din păcate, este asociată cu cancerul. 

Butan și izobutan: Sunt gaze utilizate ca propulsori în deodorante. Izobutanul este un izomer al butanului, ceea ce înseamnă că este un compus cu o structură moleculară diferită. Uniunea Europeană și Canada au impus restricții asupra butanului și izobutanului din cauza preocupărilor privind contaminarea cu 1,3-butadienă, o substanță chimică legată de cancer și de toxicitatea reproductivă. 

Aluminiul - este prezent, de obicei, sub formă de săruri de aluminiu (clorid de aluminiu, clorohidrat de aluminiu). Acesta acționează ca o peliculă care închide porii, reducând astfel transpiratia. Este un ingredint foarte ușor absorbit de piele. Unul dintre efectele sale este iritarea pielii de la subraț, ca urmare a unei reacții alergice. Aluminiul este, de asemenea, asociat cu riscul de cancer și de creștere a tumorilor. 

Sursă: madesafe.org

×
Subiecte în articol: deodorant toxic aluminiu
Parteneri
Procesul lui Vlad Pascu a fost amânat. Ar putea fi reluat de la zero
x close