Antena 3 CNN Life Psihiatrul Gabriel Diaconu critică fenomenul ”Blue Monday”: ”E o escrocherie”

Psihiatrul Gabriel Diaconu critică fenomenul ”Blue Monday”: ”E o escrocherie”

Psihiatrul Gabriel Diaconu a criticat, într-o postare pe rețelele de socializere, fenomenul și modul în care se propagă "lunea albastră", considerând că acesta este ”o escrocherie”.

Psihiatrul Gabriel Diaconu critică fenomenul ”Blue Monday”: ”E o escrocherie”
Sursa foto: Facebook | Gabriel Diaconu
de Alexandra Cojoianu    |    16 Ian 2023   •   23:56

De asemenea, Gabriel Diaconu crede că ”Blue Monday” este doar o "gogoriță" care ni se vinde. 

"Pentru cei ce nu știu, ”lunea albastră” (”Blue Monday”) sau ”cea mai deprimantă/depresivă zi din an” e o escrocherie, o pseudo-formulă care făcea parte, de fapt, din strategia de marketing a unei companii de turism, niște ani în urmă. L-au luat pe un ”psiholog” sau ”coach”, ce-o fi fost, și respectivul a inventat – vezi Doamne – o ”formulă de calcul” calendaristic pentru o astfel de zi. Și i-a ieșit lui 16 ianuarie.

Povestea e cam ca proverbul ”un prost aruncă o piatră în apă și o sută de filosofi se aruncă s-o scoată”. Și asta pentru că nimeni, de fapt, n-are răbdare în zilele noastre să (mai) cerceteze critic o afirmație, fie ea cât de scandaloasă, de bizară sau – la limită – înșelătoare”, a transmis Diaconu pe Facebook.

Extrem de populară deja, puțini știu că ziua "Blue Monday" sau cea mai depresivă zi din an nu este tocmai reală. A fost inventată de un psiholog și vorbitor motivațional pentru o firmă de turism Sky Travel, pe baza unei formule de calcul. 

×
Subiecte în articol: Blue Monday Gabriel Diaconu
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close