Antena 3 CNN Life Pui de urs nou-născut, salvat din mijlocul unei exploatări forestiere: A fost hrănit cu biberonul ca să își revină - FOTO

Pui de urs nou-născut, salvat din mijlocul unei exploatări forestiere: A fost hrănit cu biberonul ca să își revină - FOTO

Fundația Conservation Carpathia a salvat un pui de urs nou-născut. Muncitorii forestieri care exploatau masa lemnoasă într-o doborâtură de vânt pe terenul proprietate a Obștii Lerești, în județul Argeș, au observat vinerea trecută un pui de urs nou născut singur și au oprit activitățile de exploatare, în speranța că ursoaica se va întoarce.

Pui de urs nou-născut, salvat din mijlocul unei exploatări forestiere: A fost hrănit cu biberonul ca să își revină - FOTO
Sursa foto: Conservation Carpathia
de Mia Lungu    |    24 Feb 2021   •   15:32

Puiul de urs a fost lăsat în pădure pentru a-i oferi șansa mamei să se întoarcă la el. La reîntoarcerea muncitorilor la lucru în cursul zilei de luni, văzând că ursulețul este tot singur și că starea lui se înrăutățise, aceștia au anunțat pădurarul care a alertat la rândul său personalul cinegetic Carpathia.

"Ursoaica mamă a avut culcușul făcut între doi arbori de molid doborâți de vânt și probabil, când lucrările de exploatare forestieră au început mai aproape, s-a speriat și a fugit.

Din păcate, zonele în care arborii sunt doborâți de vânt în ochiuri relativ mari sunt o tentație majoră pentru ursoaice în prag de iarnă, care găsesc în aceste locații zone propice, ascunse și ferite de pericole imediate, pentru a naște pui.", au relatat reprezentanții Carpathia

"Pe de altă parte, aceste zone unde pădurea este doborâtă de vânt sunt, în mare parte, supuse activităților de exploatare forestieră, având în vedere că sunt considerate de legislația silvică ca fiind prioritar și obligatoriu de exploatat. Proprietarul pădurii, ocolul silvic și societățile care exploatează masă lemnoasă sunt chiar obligați să curețe aceste zone cât mai repede.

După anunțarea autorităților de mediu, pădurarul Ocolului Silvic Păpușa Rucăr, Laviniu Terciu, văzând starea proastă a puiului de urs care „abia mai tremura” după spusele lui, l-a transportat pe acesta la medicul veterinar Soceanu Silviu."

După primul biberon, ursulețul a adomit în brațele unuia dintre salvatori

"După anunțarea și consultarea lui Leonardo Bereczki, specialist recunoscut de la Centrul de reabilitare a urșilor orfani Bălan, județul Harghita, medicul veterinar a început alimentarea și încălzirea de urgență a puiului de urs.

După primul biberon acesta a „înviat” și a adormit ulterior în brațele rangerului FCC.

După întocmirea formalităților, puiul de urs a fost preluat de către Centrul de reabilitare a urșilor orfani de la Bălan, singurul loc unde, din câte știm noi, puii de urs au șanse să fie crescuți într-un mod în care le cresc șansele de a se întoarce mai târziu în pădure, acolo unde le este locul, în deplină libertate."

‼️ Cu siguranță ați aflat deja vestea salvării ursulețului din zona Munților Făgăraș, însă care este povestea din...

Posted by Conservation Carpathia on Wednesday, 24 February 2021

×
Subiecte în articol: pui de urs nou-nascut
Parteneri
Şefa ANM explică extremele meteo ale lunii octombrie
x close