Antena 3 CNN Life Imagini cu racheta Starship a companiei SpaceX, aterizând cu succes. Este primul test, din cinci, în care nu a mai explodat

Imagini cu racheta Starship a companiei SpaceX, aterizând cu succes. Este primul test, din cinci, în care nu a mai explodat

Ultima versiune a rachetei SpaceX (SN15) a urcat la peste 10 kilometri deasupra Golfului Mexic înainte de a se roti și a coborî orizontal în timpul celor șase minute de zbor, miercuri. Puțin înainte de aterizare, racheta și-a schimbat poziția pe verticală.

Imagini cu racheta Starship a companiei SpaceX, aterizând cu succes. Este primul test, din cinci, în care nu a mai explodat
Sursa foto: Youtube/ SpaceX
de Mia Lungu    |    06 Mai 2021   •   13:35

Un incendiu de mici dimensiuni a izbucnit la baza rachetei de 50 de metri înălțime, la scurt timp după aterizare, dar comentatorul lansării a explicat că acest lucru este normal, atunci când se lucrează cu combustibil pe bază de metan și că inginerii încă mai lucrează la câteva corecții de design, relatează Reuters.

Luna trecută, NASA a selectat Starship pentru a dezvolta modulul lunar care va aseleniza astronauți în următorii ani, într-un contract de 3 miliarde de dolari. 

Musk vrea să combine tehnologia rachetei Starship cu o altă rachetă, Super Heavy, pentru a crea un sistem complet reutilizabil pentru explorarea sistemului solar.

Produsul final va avea 120 de metri înălțime și capacitatea de a transporta 100 de tone metrice pe orbita Pământului, pentru a ajuta la realizarea obiectivului lui Musk de a stabili o colonie pe Marte.

×
Subiecte în articol: racheta Starship SpaceX aterizat

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close