Antena 3 CNN Life 10 capcane cognitive care te duc la ratare! Mihai Voropchievici şi Lidia Fecioru spun ce e de schimbat

10 capcane cognitive care te duc la ratare! Mihai Voropchievici şi Lidia Fecioru spun ce e de schimbat

Ratarea este o temă foarte dezbătută în aria dezvoltării personale, dar oamenii încă ezită în a se analiza şi găsi o soluţie de schimbare. Lidia Fecioru şi Mihai Voropchievici au prezentat 10 moduri de distorsiune cognitivă care îi fac pe oameni să rateze sistematic ţinta. 

10 capcane cognitive care te duc la ratare! Mihai Voropchievici şi Lidia Fecioru spun ce e de schimbat
de Georgiana Adam    |    28 Noi 2020   •   21:40

Generalizarea. Există oameni care după ce păţesc un lucru rău, rămân în acea stare şi văd totul în gri, aşteptându-se ca de fiecare dată să li se întâmple exact opusul a ceea ce îşi doresc de fapt. 
Filtrarea. Când filtrăm, persoana se focusează doar pe un element negativ. Ignoră absolut 
Săritul direct la concluzie. Oameni care nu au răbdare să primească informaţia totală şi cred că le ştiu pe toate. Având informaţii lacunare, trag şi concluzii greşite. 
Exagerarea corectitudinii. Dacă nu ai intrat în etalonul celui care judecă, nu mai ai ce face. Nu există nuanţe, jumătăţi de măsură. 
Tendinţa schimbării celuilalt. Există tendinţa de a încerca să îl schimbăm pe celălalt pentru a se potrivi propriilor noastre şabloane. Este o strategie greşită, schimbarea vine din interiorul fiecăruia şi nu din interior. 

Urmăriţi materialul video cu sfaturile integral! 


 

×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close