Antena 3 CNN Life Riscurile unui implant de păr. Medic: ”Părul pică și după implant dacă...”

Riscurile unui implant de păr. Medic: ”Părul pică și după implant dacă...”

Din ce în ce mai mulți bărbați apeleaza la implantul de par, însa din păcate, unora le picp chiar și dupa această intervenție. Medicul Mihai Motora a vorbit la rubrica ''Sfat de sănătate cu Andreea Cigolea'', despre ce se întâmplă gresit în această situație si care sunt riscurile unei intervenții de acest gen.

Riscurile unui implant de păr. Medic: ”Părul pică și după implant dacă...”
de Andreea Cigolea    |    13 Oct 2020   •   10:30

Sunt două motive principale din cauza cărora părul cade după implant. Unul este pentru că în spatele implantului, părul continuă să cadă, cel determinat genetic și atunci apar noi zone de chelie. Al doilea motiv este că părul implantat nu a fost ales corect, iar el după o anumită perioadă începe să cadă.

Cu toate acestea, pacienții trebuie să știe că un număr de fire este normal să cadă, chiar dacă implantul nu a fost făcut bine. Adică, un număr de câteva zeci de fire nu este o problemă dacă vor cădea (...)

Cel mai mare risc este riscul anafilactic, adică alergia la substanțele ansestezice. Acestea pot produce o reacție alergică și poate duce la șoc anafilactic. De aceea este foarte important să întrebăm pacientul dacă a mai avut anestezie la dentist, sau dacă a mai făcut anestezie locală cu altă ocazie, să vedem dacă organsimul lui a mai avut contact cu substanțele respective înainte de implant. Dacă nu, se face o testare mică pe piele, să vedem cum reacționează pielea și dacă este alergică sau nu.

Alte riscuri sunt cele postoperatorii, care sunt riscurile normale de după operație. Riscuri de hemoragie, de infecție'', a spus Mihai Motora, medic specialist de chirurgie plastică și reparatorie.

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close