Antena 3 CNN Life "Am putea crede că există doar în poveşti": Un român a plătit 1.000 de lei pe un kurtos învelit în aur

"Am putea crede că există doar în poveşti": Un român a plătit 1.000 de lei pe un kurtos învelit în aur

Un român din Cluj a plătit 1.000 de lei pentru un kurtos de aur, la Festivalul Kurtoskalacs desfășurat în acest weekend la Sfântul Gheorghe.

"Am putea crede că există doar în poveşti": Un român a plătit 1.000 de lei pe un kurtos învelit în aur
Sursa foto: Facebook/ Kurtoskalacs
de Mia Lungu    |    09 Oct 2023   •   10:26

"Kurtosul de aur", preparat și licitat în cadrul celei de-a cincea ediţii a Festivalului Kurtoskalacs, a fost adjudecat de către un medic chirurg din Cluj, cu suma de 1.000 de lei.

Kurtos-ul de aproximativ 30 de centimetri, poleit cu foiţă comestibilă de aur de 24 K, a fost scos la licitaţie duminică după-amiază, iar banii obţinuţi au fost donaţi Serviciului de Ajutor Maltez din Sfântu Gheorghe, care derulează mai multe programe caritabile, printre care şi "Masa pe roţi", prin intermediul căruia asigură o masă caldă pe zi câtorva zeci de persoane vârstnice din municipiu.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

"Am putea crede că kurtosul de aur există doar în poveşti. Anul acesta, la festivalul Cozonacului Kurtos s-a dovedit că, cu puţin altruism, iubire şi dorinţă de a ajuta, poveştile pot deveni realitate. Mulţumim organizatorilor că s-au gândit la organizaţia noastră şi suntem recunoscători pentru donaţia primită, care sprijină programul nostru de Masa pe Roţi", au scris reprezentanţii Serviciului de Ajutor Maltez pe pagina de Facebook.

??HU: Azt hihetnénk, hogy az arany kürtőskalács csak a mesékben létezik. Azonban az idei Kürtőskalács fesztiválon...

Posted by Máltai Szeretetszolgálat Sepsiszentgyörgy - SAMR Sfântu Gheorghe on Sunday, 8 October 2023

Festivalul Deliciilor Dulci a avut loc în perioada 6-8 octombrie, în centrul municipiului Sfântul Gheorghe.

×
Subiecte în articol: medic Cluj kurtos aur
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close