Antena 3 Life Rutina care te omoară: Un obicei banal crește cu 10% riscul de a muri mai repede

Rutina care te omoară: Un obicei banal crește cu 10% riscul de a muri mai repede

14 Noi 2018   •   23:05
Rutina care te omoară: Un obicei banal crește cu 10% riscul de a muri mai repede
Sursa foto: Foto: pixabay.com

Un studiu realizat pe un eşantion de 433.268 de britanici cu vârste între 38 şi 73 de ani arată că persoanele care se culcă târziu au un risc de deces cu 10% mai mare faţă de ceilalţi, indiferent de cauză.

Cercetările realizate anterior, au arătat rate mai mari de boli de inimă şi de metabolism, însă studiul de acum este primul care se axează pe riscul de mortalitate. Studiu făcut la Universitatea Surrey pe baza datelor publice a fost preluat în revista „Chronobiology International“.

„Să fie conştiente că au aceste riscuri de sănătate şi să fie vigilente în păstrarea unui stil de viaţă sănătos“, a avertizat Knutson. Iar asta înseamnă, printre altele, a mânca corect, a dormi suficient şi a practica exerciţiile fizice. Toate aceste lucruri sunt importante, cu atât mai mult pentru persoanele care obişnuiesc să adoarmă târziu“, a avertizat Kristen Knutson, potrivit adevarul.ro.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close