Antena 3 CNN Life S-au descoperit motivele pentru care ţi se face foame noaptea. Cum poți remedia această problemă

S-au descoperit motivele pentru care ţi se face foame noaptea. Cum poți remedia această problemă

S-au descoperit motivele pentru care ţi se face foame noaptea. Cum poți remedia această problemă
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
03 Mai 2017   •   14:20

Mulți oameni obișnuiesc să se trezească în mijlocul nopții și să deschidă frigderul pentru o gustare. 

Potrivit Csid.ro, dacă acest lucru se întâmplă frecvent, trebuie să știi că la bază sunt anumite cauze. Acestea pot fi:

Nivelurile de zahăr dezechilbrate din sânge - acestea nu trebuie să aibă fluctuații, ci trebuie să rămână stabile cât mai mult timp. Carbohidraţii simpli, cum ar fi făina albă şi zahărul, găsiţi în cele mai multe alimente prelucrate "gustoase", sunt transformate rapid în zahăr, provocând un nivel nesănătos de zahăr în sânge. Corpul produce apoi rapid insulină pentru a încerca să proceseze zahărul, rezultând o scădere drastică a acestuia. Din această cauză te poți simți confuz sau extrem de înfometat.

O altă cauză, des întâlnită, o reprezintă servirea haotică a meselor  - este indicat să mănânci la intervale regulate zilnice. Menţinerea constantă a zahărului din sânge pe parcursul zilei contribuie la prevenirea poftei de mâncare la ore târzii, de aceea este recomandat să îți începi ziua cu un mic dejun sănătos și să introduci în meniu gustările dintre mese.

Alimentaţie incorectă -  când mesele nu sunt bine echilibrate, iar aportul de nutrienţi este insuficient, corpul va simți că nu obține ceea ce este nevoie. Poți alege carbohidraţi complecşi, cum ar fi cerealele integrale, legumele cu frunze verzi, leguminoasele şi fructele. Fibra găsită în aceste alimente va menţine stabilitatea zahărului în sânge, păstrându-l la acelaşi nivel seara, fără a mai provoca senzaţia de foame.

×
Subiecte în articol: motive problema noaptea remediu
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close