Antena 3 CNN Life Sandalele lui Steve Jobs, vândute cu sute de mii de dolari la o licitație. A conceput computerul Apple în timp ce le purta

Sandalele lui Steve Jobs, vândute cu sute de mii de dolari la o licitație. A conceput computerul Apple în timp ce le purta

O pereche de încălțări din piele de căprioară, care i-au aparținut co-fondatorului Apple, Steve Jobs, s-a vândut la o licitație cu cel mai mare preț plătit vreodată pe o pereche de sandale.

Sandalele lui Steve Jobs, vândute cu sute de mii de dolari la o licitație. A conceput computerul Apple în timp ce le purta
Sursa foto: julienslive.com
de Mia Lungu    |    16 Noi 2022   •   10:47

"Stratul de plută și branțul încă poartă urma tălpii lui Steve Jobs, care s-a format după ani întregi de folosire", potrivit site-ului casei de licitații Julien’s Auctions.

Steve Jobs a purtat sandalele Birkenstock Arizona în ce se plimba în casa lui din California, unde el și Steve Wozniak au înființat compania Apple în 1976. Sandalele, care astăzi se vând cu 125 de dolari, erau estimate că vor fi cumpărate cu 60.000 de dolari la licitație, potrivit The Guardian.

În cele din urmă, au fost vândute împreună cu un NFT unui cumpărător anonim, la prețul final de 218.750 de dolari.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

"Steve Jobs a purtat aceste sandale în multe momente importante în istoria Apple.

În 1976, el a început să conceapă computerul Apple într-un garaj din Los Altos, împreună cu Steve Wozniak, în timp ce uneori purta aceste sandale", au precizat organizatorii licitației în catalogul de prezentare.

Sandalele erau un accesoriu important din garderoba lui Jobs, a povestit o fostă prietenă a fondatorului Apple spunea într-un interviu pentru Washington Post că le purta și iarna.

"Sandalele făceau parte din latura lui simplă. Erau uniforma lui. Ce e nemaipomenit la uniforme este că nu trebuie să-ți faci griji ce o să porți mâine dimineață", declara Chrisann Brennan.

 

×
Subiecte în articol: sandale steve jobs Apple pret licitatie
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close