Antena 3 Life Sateliţi Starlink, vizibili cu ochiul liber pe cerul României, vineri, în jurul orei 23:00

Sateliţi Starlink, vizibili cu ochiul liber pe cerul României, vineri, în jurul orei 23:00

de Mia Lungu    |    03 Iun 2021   •   12:22
Sateliţi Starlink, vizibili cu ochiul liber pe cerul României, vineri, în jurul orei 23:00
Sursa foto: Youtube

Un şir de sateliţi Starlink vor putea fi văzuţi cu ochiul liber, vineri, anunţă Observatorul Astronomic “Amiral Vasile Urseanu”.

Sateliţii încep să se vadă de la ora 22.58, înspre nord-vest, şi dispar în umbra Pământului la ora 23.06, înspre est, când încă sunt sus pe cer.

Potrivit specialiştilor, “dacă priviţi spre nord, sateliţii vor apărea din stânga”.

Intervalele orare în care sateliții Starlink sunt vizibili pe cerul României pot fi găsite pe site-ul findstarlink.com.

Sateliți Starlink, lansați de SpaceX pentru internet, pe cerul României

Sateliții Starlink, lansați de SpaceX, compania deținută de Elon Musk, pentru a forma o rețea uriașă de internet, sunt vizibili, pe cerul României, în anumite intervale.

Musk a anunțat că va lansa mii de sateliți pentru a crea un serviciu comercial de conectivitate la internet prin intermediul unor sateliți amplasați într-o orbită joasă în jurul planetei.

Astfel, până în prezent, compania SpaceX a reușit să lanseze aproape 500 de sateliți care orbitează în jurul Pământului, iar o parte dintre aceștia pot fi vizibili, în serile senine, chiar și din România.

Motivul pentru care Starlink are nevoie de sute sau mii de sateliți este faptul că rețeaua va fi pe o orbită joasă, spre diferență de sateliții de internet din prezent, care sunt la o altitudine mult mai mare.

Sateliții acoperă o suprafață mai mică individual, deci sunt necesari mai mulți pentru a asigura o conectivitate stabilă și rapidă, clienții fiind transferați de la un satelit la altul permanent.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close