Antena 3 CNN Life Scrisoarea emoţionantă a fetei care s-a iubit cu un prizonier sovietic, fugit pe front: „Să am fericirea numai trei zile să mai trăiesc cu tine şi la urmă să mor”

Scrisoarea emoţionantă a fetei care s-a iubit cu un prizonier sovietic, fugit pe front: „Să am fericirea numai trei zile să mai trăiesc cu tine şi la urmă să mor”

Scrisoarea emoţionantă a fetei care s-a iubit cu un prizonier sovietic, fugit pe front: „Să am fericirea numai trei zile să mai trăiesc cu tine şi la urmă să mor”
Sursa foto: Foto: Pinterest
27 Feb 2017   •   23:18

O scrisoare rară, scrisă de o tânără îndrăgostită de un fost prizonier sovietic, Vladimir, fugar spre frontul de vest al ţării în toamna anului 1944, a fost descoperită în arhivele Hunedoarei. Scrisoarea unică oferă detalii mai puţin ştiute despre anii tulburi ai războiului mondial şi despre dramele sale, scrie Adevărul.

În toamna anului 1944, autorităţile române căutau un fost prizonier sovietic din Lagărul de la Buftea, iar informaţiile primite indicau faptul că acesta s-ar ascunde în locuinţa unei familii din Ilia. După plecarea din lagăr, Vladimir se alăturase ostaşilor Armatei Roşii care se îndreptau spre frontul de vest al ţării (Arad), iar în luna octombrie a anului 1944 trupele sovietice au tranzitat judeţul Hunedoara. Pentru o noapte, tânărul soldat şi câţiva camarazi de-ai săi au fost cazaţi în locuinţa unei familii din Ilia. De aici, Vladimir i-a scris fostei sale iubite Viorica, soţie după cum o numea, pe care o cunoscuse în Buftea, unde era prizonier. Scrisoarea a fost expediată de o tânără a doua zi, iar peste câteva zile, iubita fostului prizonier sovietic a primit-o şi i-a răspuns. Între timp, însă, rusul plecase pe front.

Citiți scrisoarea AICI

×
Subiecte în articol: scrisoare dragoste
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close