Antena 3 Life Se manifestă ca o simplă răceală, însă ne distruge inima. Lucrul neștiut despre atacul de cord

Se manifestă ca o simplă răceală, însă ne distruge inima. Lucrul neștiut despre atacul de cord

08 Sep 2018   •   16:14
Se manifestă ca o simplă răceală, însă ne distruge inima. Lucrul neștiut despre atacul de cord
Sursa foto: foto: Pixabay.com

Nu toate atacurile de cord se manifesta prin dureri in capul pieptului si transpiratii abundente, unele “lovesc in tacere si pe neasteptate” in lipsa oricarui simptom, sugereaza un nou studiu efectuat de National Institutes of Health (NIH). Jumătate dintre atacurile de cord pot fi ”silențiose”, însă sunt la fel de mortale.

In cadrul studiului cercetatorii au recrutat circa 1.800 de persoane cu varsta de circa 45 de ani care nu sufereau de boli de inima si i-au monitorizat vreme de 10 ani.

Cercetatorii au observat ca 8% dintre participantii la studiu au prezentat semne ale afectiunilor cardiace. Majoritatea au trecut neobservate si netratate, iar aproape jumatate dintre pacientii care au fost cercetati pentru boli cardiace, erau suspecti de atac de cord, ceea ce arata, spun cercetatorii, ca este posibil sa fi avut un atac de cord in lipsa simptomelor, scrie realitatea.net.

“In unele cazuri, pacientii au simptome “silentioase” care nu ii fac sa se simta atat de rau incat sa nu poata merge singuri la doctor,” spune autorul studiului, David Bluemke, director al Centrului de Radiologie si Imagistica de la centrul NIH.

Simptomele lor includ o durere usoara in piept, greata, varsaturi, oboseala, arsuri la stomac, dificultati de respiratie, tensiune in maxilar sau la nivelul gatului. “Intr-adevar un atac de cord silentios este similar unei indigestii sau unei raceli, dar spre deosebire de acestea, atacul de cord silentios afecteaza tesutul cardiac,” adauga acesta.

Cand aceste lucruri se intampla, inima bate prea tare si nu mai pompeaza sange in mod eficient, manifestandu-se stopul cardiac.

×
Subiecte în articol: atac de cord raceala inima
Parteneri
x close