Antena 3 CNN Life Secetă fără precedent şi restricţii privind consumul de apă în California: Schimbarea climatică nu este o farsă! Ne confruntăm cu ea şi este ceva grav

Secetă fără precedent şi restricţii privind consumul de apă în California: Schimbarea climatică nu este o farsă! Ne confruntăm cu ea şi este ceva grav

Secetă fără precedent şi restricţii privind consumul de apă în California: Schimbarea climatică nu este o farsă! Ne confruntăm cu ea şi este ceva grav
06 Apr 2015   •   13:05

Seceta fără precedent şi restricţiile privind consumul de apă din California arată că "schimbarea climatică nu este o farsă", a declarat duminică guvernatorul acestui stat american, Jerry Brown, citat de Bloomberg, în pagina electronică şi preluat de AGERPRES..

Implicaţiile pentru restul ţării, care se bazează pe California pentru o mare parte din alimente, ar putea fi profunde, a declarat Brown. "Vremea cu care se confruntă California, această vreme se va reflecta şi se va manifesta şi în alte părţi ale lumii. Şi vă pot spune, de aici din California, că schimbarea climatică nu este o farsă. Ne confruntăm cu ea şi este ceva grav".

Localităţile din California trebuie să îşi reducă folosirea apei cu 25 la apă, iar cetăţenii care nu se conformează pot fi amendaţi. "Ideea că mica ta peluză este udată zilnic din belşug este de domeniul trecutului", a declarat Brown, joi, când a anunţat noile restricţii.

Luna trecută, Brown i-a criticat pe cei care pun sub semnul îndoielii ştiinţa încălzirii globale, inclusiv pe senatorul de Texas Ted Cruz, afirmând că opoziţia faţă de eforturile preşedintelui Barack Obama de a reduce emisiile de carbon sunt "la limita imoralităţii".

California intră în cel de-al patrulea an de secetă, iar restricţiile privind consumul de apă impuse de Brown au fost criticate pentru că vizează mai degrabă cetăţenii decât fermele.

Agricultorii nu "îşi udă peluzele şi nu fac duşuri lungi", a declarat Brown duminică. "Ei furnizează fructe şi legume americane unei importante părţi a lumii".

California este cel mai mare producător agricol american, cu o producţie a fermelor evaluată la 48,8 miliarde de dolari în 2013, potrivit Departamentului american al Agriculturii (USDA). Cele 3,6 milioane de hectare de terenuri agricole irigabile reprezintă aproximativ 80 la sută din apa consumată de oameni în acest stat, potrivit Institutului de Politici Publice din California.

USDA a declarat că seceta actuală va avea cel mai probabil un impact major asupra producţiei agricole a statului. "Deoarece California este un producător major de fructe, legume, alune şi produse lactate, seceta are potenţiale implicaţii asupra aprovizionării SUA şi asupra preţurilor produselor afectate în acest an şi ulterior", a declarat USDA într-o evaluare a impactului secetei asupra fermelor şi industriei alimentare.

×
Subiecte în articol: seceta california

ȘTIRI

Raed Arafat despre planurile României pentru blackout

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close