Antena 3 CNN Life Secretul cafelei turcești. Cum să prepari cea mai bună cafea la ibric

Secretul cafelei turcești. Cum să prepari cea mai bună cafea la ibric

<1 minut de citit Publicat la 09:31 13 Sep 2018 Modificat la 09:31 13 Sep 2018
Secretul cafelei turcești. Cum să prepari cea mai bună cafea la ibric
Foto: pixabay.com

Contestată și adorată în același timp, metoda de preparare a cafelei la ibric poate fi transformată într-un adevărat ritual, în funcție de țara din care provine rețeta.

Ingrediente:

1 ceaşcă de 100 ml apă

2 linguriţă cafea măcinată

1 linguriţă rasă de zahăr (sau cât vă place)

Mod de preparare:

Într-un ibric se pun la fiert pe foc mic o ceşcuţă de apă, 1 linguriţă de cafea şi zahărul. Pe măsură ce se apropie de clocot, se ia caimacul ce se formează cu o linguriţă şi se pune în ceşcuţă.

Când a dat în câteva clocote se pune încă 1 linguriţă de cafea, se acoperă şi se dă deoparte, să se aşeze zaţul, potrivit exquis.ro.

Ştiri video recomandate
×

Fanatik

Antena Sport

Observator News

Parteneri
x close