Antena 3 CNN Life Secretul înfiorător al hainelor pe care le probezi în magazine. Data viitoare te vei gândi de două ori înainte să mai intri în cabina de probă

Secretul înfiorător al hainelor pe care le probezi în magazine. Data viitoare te vei gândi de două ori înainte să mai intri în cabina de probă

Secretul înfiorător al hainelor pe care le probezi în magazine. Data viitoare te vei gândi de două ori înainte să mai intri în cabina de probă
Sursa foto: foto: Pixabay.com
05 Apr 2017   •   17:53

Dacă te grăbeşti de fiecare dată să îmbraci hainele noi imediat cum ajungi acasă, află că ar fi bine să scapi cât mai repede de acest obicei.

Hainele noi ar trebui să ajungă în maşina de spălat înainte de a le purta prima dată, deoarece te pot îmbolnăvi, spun medicii. Potrivit Daily Mail, hainele aflate în magazine sunt date cu substanţe speciale care netezesc cutele şi le fac să arate ca şi cum ar fi fost călcate, pentru a părea cât mai îngrijte, scrie Libertatea.

Aceste substanţe pot provoca reacţii alergice puternice, boli de piele sau chiar cancer, aşa că este recomandat să spălaţi hainele înainte de a purta prima dată.

În plus, aşa scăpaţi şi de posibilii alergeni sau insecte lasate pe haine de persoane care au probat hainele înaintea dumneavoastră.

„Am văzut cazuri în care persoanele au luat păduchi de pe hainele pe care le-au probat la cabină. Cu siguranţă sunt multe boli pe care le puteţi lua din aceste haine. Păduchii nu rezistă mult fără gazdă, dar au tendinţa să stea în special pe fibre naturale. De asemenea, o altă boală care se poatetransmite aşa e scabia”, a spus Donald Belsito, un expert recunoscut în imunodermatologie.

×
Subiecte în articol: haine
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close