Antena 3 CNN Life Semne ale atacului cerebral care apar cu luni înainte de declanșare! Nu le mai ignora niciodată!

Semne ale atacului cerebral care apar cu luni înainte de declanșare! Nu le mai ignora niciodată!

Semne ale atacului cerebral care apar cu luni înainte de declanșare! Nu le mai ignora niciodată!
Sursa foto: foto: Pixabay.com
14 Noi 2018   •   19:31

Din cauza vietilor agitate si programului incarcat de lucru, apar simptome precum stari de lesin, ameteala, slabiciune si epuizare.

De cele mai multe ori, aceste semne sunt puse pe seama stresului, lipsei de somn sau infectiilor, insa nimeni nu se gandeste ca ar putea fi provocate de altceva. Pentru 46.000 de oameni anual, aceste simptome sunt cauzate de atacurile ischemice tranzitorii - mini atacuri cerebrale. Daca nu sunt luate in serios, exista riscul ca acestea sa duca la un atac cerebral in toata regula.

Andrew Marr, om de televiziune, a experimentat doua atacuri tranzitorii fara consecinte grave, cu cateva luni inainte de a avea un atac cerebral masiv care l-a tinut opt luni in spital si l-a lasat paralizat.

Familia a realizat ca a avut atacuri ischemice tranzitorii doar dupa ce chirurgul spitalului a mentionat ca tomografiile au dezvaluit doua alte "incidente" inainte de cel mare.
Primul mini-atac cerebral al lui Andrew a inceput cand, intr-o dimineata, nu si-a mai gasit cuvintele. Nu mai putea sa vorbeasca si se simtea foarte obosit. Echipa l-a ajutat sa se miste si l-a lasat sa doarma o jumatate de zi. Barbatul a dat vina pe oboseala provocata de zborurile prelungite pe mai multe fusuri orare.

Dupa inca o luna, Andrew a lesinat pentru putin timp si nu si-a mai amintit nimic din acea perioada. Nici de aceasta data barbatul nu a bagat in seama acest atac tranzitoriu.

O luna mai tarziu, a lovit atacul cerebral care i-a afectat partea stanga a corpului.

Daca ar fi recunoscut semnele primelor doua atacuri, cel mai probabil ca atacul cerebral major nu ar mai fi avut loc.

 

 

 

×
Subiecte în articol: atac cerebral
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close