Antena 3 Life Semnele care prevestesc un infarct cu săptămâni înainte

Semnele care prevestesc un infarct cu săptămâni înainte

de Gabriel Dano    |    02 Sep 2021   •   22:44
Semnele care prevestesc un infarct cu săptămâni înainte
Sursa foto: Pixabay.com

Potrivit specialiștilor, există câteva simptome care pot prevestiu un infarct chiar și cu o lună înainte ca atacul de cord să aibă loc. Dacă le cunoașteți puteți înlătura cauza lor pentru a nu ajunge în stadiul în care este prea târziu.

Astfel, un prim simptom este oboseala. Atunci când arterele se îngustează, la inimă ajunge mai puţin sânge decât este nevoie. Acest lucru face ca inima să lucreze mai intens şi mai mult decât ar trebui, iar persoana se simte mai obosită şi somnoroasă în majoritatea timpului, potrivit doctorulzilei.ro.

Apoi, dacă la inimă ajunge prea puţin sânge, înseamnă că nici plămânii nu vor primi cantitatea necesară de oxigen. Cele două sisteme sunt interdependente, astfel, dacă aţi observat că aveţi probleme de respiraţie este recomandat să consultaţi cât mai curând posibil un medic. Acest lucru ar putea însemna că se apropie un atac de cord.

Iar când corpul devine dintr-o dată slab este un semn că arterele s-au îngustat atât de mult încât nu mai permit circulaţia sângelui în mod corespunzător. De asemenea, ameţelile şi transpiraţiile reci pot reprezenta simptome care să vă alarmeze.

Circulaţia sanguină slabă limitează şi fluxul de sânge la creier. Acest lucru vă poate pune viaţa în pericol. Atunci când fluxul de sânge către creier este limitat, pot apărea stări de ameţeală. Acest lucru nu trebuie ignorat.

Dacă aveţi simptomele debutului unui atac de cord, cu siguranţă veţi experimenta şi disconfortul în piept, fie că este vorba de o durere neînsemnată, fie de o presiune continuă.  Acest lucru va creşte în mod constant, până când nu se va întâmpla atacul în sine.
Specialiștii avertizează și că unele simptome de gripă sau răceală ar putea fi un semnal că un infarct este aproape. Mulţi oameni simt că au dezvoltat o răceală cu doar câteva zile înainte de atacul de cord.

Dacă simţiţi aceste simptome sau cunoaşteţi pe cineva care se confruntă cu ele, ar fi bine să mergeți de urgență la un medic specialist.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close