Antena 3 CNN Life Semnele care trădează mincinoșii

Semnele care trădează mincinoșii

Semnele care trădează mincinoșii
29 Dec 2015   •   00:06

Suntem convinşi că ştim să identificăm foarte uşor un mincinos! Se încurcă în explicaţii, evită să te privească în ochi, dă răspunsuri cu jumătate de gură şi tot aşa. Nicidecum, spun psihologii, care au decis să dea peste cap toate teoriile pe care le ştiam până acum. Nu doar că un mincinos te fixează cu privirea, dar şi gesticulează foarte mult. În plus, face o serie de grimase care nu şi-ar avea locul în discuţia pe care o purtaţi. Şi, cel mai important, vorbeşte despre el la persoana a 3-a şi nu la persoana întâi, aşa cum ar fi normal.

Se spune că picioarele sunt cele mai sincere părţi ale corpului. Şi asta pentru că nu avem aproape deloc control conştient asupra lor. Însă nici ochii, faţa sau mâinile nu sunt mai prejos. ŞI asta pentru că, atunci când minţim, să ne concentrăm şi la cece spunem şi la tonul folosit, mimică sau postură.

Limbajul nonverbal transmite cele mai preţioase informaţii cu privire la ceea ce simţim, ce gândim şi ce intenţionăm să facem. Pentru că părţile trupului nostru sunt singurele care nu pot fi convinse să mintă cu sânge rece.

Nici gesturile nu trebuie trecute cu vederea. Cercetătorii sunt de părere că persoanele care spun un neadevăr gesticulează cu ambele mâini, fac de trei ori mai multe grimase decât ceilalţi şi vorbesc mai mult la persoana III-a decât la persoana I.

Sursă: observator.tv.

×
Subiecte în articol: minciuna semne
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close