Antena 3 CNN Life Ce semnificaţie are numele Anton/Antonia/Antoaneta. De unde provine și cum este influenţat destinul celui care îl poartă

Ce semnificaţie are numele Anton/Antonia/Antoaneta. De unde provine și cum este influenţat destinul celui care îl poartă

Cu toate că este un nume popular, puțin dintre cei care poartă numele Anton şi derivatele sale, cunosc semnificația nebănuită a acestui nume.

Ce semnificaţie are numele Anton/Antonia/Antoaneta. De unde provine și cum este influenţat destinul celui care îl poartă
Sursa foto: Unsplash.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Ian 2023   •   12:00

Numele Anton provine din grecescul "anthos", care înseamnă floare sau din latinescul "antonius" care semnifică inestimabil.

Acest nume ne aminteşte de frumuseţea şi puritatea florilor, ele fiind adevăratele podoabe ale pământului, prin culoarea vie pe care o au şi parfumul delicat.

Semnificația numelui Anton/Antonia/Antoaneta. Firi inteligente şi echilibrate

Numele Anton este o forma a numelui de familie roman "Antonius", fiind de origine etruscă necunoscută. Numele Anton a devenit cunoscut în lumea creştină datorită Sfântului Antonie cel Mare..

Cei/cele care poarta numele "Anton/Antonia/Antoaneta" sunt persoane practice şi cu foarte multă energie. Aceste persoane au un psihic foarte bun şi se bucură adesea de o sănătate remarcabilă.

Totodată, persoanele care poartă numele "Anton/Antonia/Antoaneta" au o inteligenţă vie şi acceptă cu greu să fie contrazise. Au o voinţă de fier şi ştiu să păstreze un secret.

Care sunt trăsăturile generale pe care le au cei care poartă numele "Anton/Antonia/Antoaneta"

Purtatorul numelui de "Anton/Antonia/Antoaneta" are o mare dragoste pentru natură, dorinţa sa fiind să lucreze undeva unde i se permite să iasa afară şi implică produsele pământului.

Toate lucrurile fine şi frumuseţie naturii sunt o inspiraţie pentru persoanele cu numele Anton/Antonia/Antoaneta. Dificultatea în expresie rezultă în a fi prea pozitiv, contondent şi onest în vorbire.

Persoanele cu numele "Anton/Antonia/Antoaneta" caută afecţiune şi întelegere, dar rareori le găsesc deoarece alte persoane nu le înţeleg şi sunt acuzate a fi reci şi distante.

Totodată, cei/cele care poartă numele Anton/Antonia/Antoaneta au o dorinţă interioară de a conduce, de a organiza. Caută mereu adevărul spiritual, iar latura lor vizionară îi poate inspira pe cei din jur.

Numele "Anton/Antonia/Antoaneta" şi influenţa asupra destinului

Vechii greci erau de părere că numele are o putere nebănuită de a ne influenţa destinul. În numerologie, fiecare literă ce compune numele are o anumită vibraţie şi este asociată cu anumite semnificaţii. 

Prima literă a numelui are o putere de influenţă foarte mare. Nota domninantă în cazul celor car poartă numele Anton/Antonia/Antoaneta este cea intuitivă. Reacţionează intuitiv, dar uneori ilogic. 

×
Subiecte în articol: sfântul Anton nume
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close