Antena 3 CNN Life Astea sunt alimentele care duc la cancer. Medic: ”Românii nu se încadrează în această categorie!”

Astea sunt alimentele care duc la cancer. Medic: ”Românii nu se încadrează în această categorie!”

Astazi discutăm despre un subiect de actualitate şi extrem de interesant. Medicul Mara Popescu a vorbit la ''Sfat de sănătate'' cu Andreea Cigolea, despre când ajunge mâncarea să ne îmbolnavească. Mai exact care sunt alimentele care duc la cancer şi ce ar trebui să evităm pentru a rămâne sănătoşi cât mai mult timp.

Astea sunt alimentele care duc la cancer. Medic: ”Românii nu se încadrează în această categorie!”
de Andreea Cigolea    |    30 Sep 2020   •   10:18

''Este important de ştiut că nu alimentele ne dau cancer, adică nu este o persoană fără niciun fel de predispoziţie genetică şi care consumă un anumit aliment şi face tumoră. Sunt anumite alimente care într-adevăr predispun la apariţia unor tumori.

Cea mai cunoscută este carnea roşie în cancerele colorectale şi de aceea lumea are tendinţa să refuze să mai consume carne

Aici ne referim la un consum crescut de populaţia României nu este astfel de consumatoare. La carne roşie intră în special carnea de vită, vânatul, carnea grasă de porc, precum şi mezelurile, adică toate acele cărnuri care sunt foarte procesate industrial.

(...) Uneori şi un consum exagerat de anumite fructe şi legume pot duce la cancerul de sân. Ar trebui să se reducă consumul de fructe şi legume roşii, respectiv ardeii roşii şi portocalii, morovocul, fructele de pădure. Până în 100-150 de grame pe zi este mai mult decât de suficient, dar trebuie să luăm în considerare că un morcov are cam 100 de grame.

Nu recomand nimănui să îşi facă fresh-urile acelea cu multe fructe şi legume şi să consume zilnic

Alimentaţia trebuie să fie pur şi simplu variată. Studiile au arătat că ar fi important să avem măcar şapte alimente diferite şisă le schimbăm de la o zi la alta. Şapte în fiecare zi'', a spus Mara Jidveian Popescu, medic specialist Oncologie.

×
Subiecte în articol: Sfat de sănătate mara popescu cancer

REUNIUNE NATO LA BUCUREȘTI

Antony Blinken și Nicolae Ciucă, împreună la Ateneul Român

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close