Antena 3 CNN Life Shakira a fost trimisă în judecată pentru evaziune fiscală

Shakira a fost trimisă în judecată pentru evaziune fiscală

Shakira a fost trimisă în judecată, marți, pentru evaziune fiscală. Procuratura cere o pedeapsă totală de 8 ani și 2 luni împotriva starului pop, precum și plata unei amenzi de aproape 24 milioane de euro.

Shakira a fost trimisă în judecată pentru evaziune fiscală
Sursa foto: Zuma Press / Paul Kuroda
de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Sep 2022   •   15:20

Potrivit Efe și altor media iberice, procuratura cere o pedeapsă totală de opt ani și două luni împotriva starului pop, precum și o amendă de aproximativ 23,8 milioane de euro.

Instanța nu a stabilit deocamdată o dată pentru începerea procesului.

Shakira este acuzată de evaziune fiscală în valoare de 14,5 milioane de euro între anii 2012 și 2014, primii ani în care și-a stabilit reședința la Barcelona, unde cântăreața a locuit cu fostul ei partener, fotbalistul Gerard Piqué.

Recent, Shakira a promis să lupte împotriva a ceea ce declara a fi acuzații "false" ale autorităților spaniole că a evitat plata a 14,5 milioane de euro în taxe.

”Au văzut că mă întâlneam cu un cetățean spaniol și au început să saliveze”, spunea cântăreața.

Actele instanței consultate de Reuters afirmau că Shakira a petrecut mai mult de jumătate din fiecare an în Spania între 2012 și 2014, iar în mai 2012 a cumpărat o casă în Barcelona.

În luna iulie a anului trecut, un judecător spaniol a declarat că a văzut "suficiente dovezi" pentru ca Shakira să fie judecată. Un al doilea judecător a respins apelul ei împotriva acestei decizii în luna mai.

 

×
Subiecte în articol: shakira
Parteneri
A murit Daniel Barbu, fost ministru al Culturii
x close