Antena 3 CNN Life Soarele poate distruge COVID-19 în 30 de minute. Anunțul făcut de specialiști

Soarele poate distruge COVID-19 în 30 de minute. Anunțul făcut de specialiști

Experții din Statele Unite ale Americii au descoperit că razele de soare puternice ar putea distruge noul coronavirus de pe suprafețe în proporție de 90%. Alte studii susțin că virusul poate fi anihilat de către soare în șase minute.

Soarele poate distruge COVID-19 în 30 de minute. Anunțul făcut de specialiști
de Redacția Antena 3    |    28 Iun 2020   •   18:50

Manșonul protector al coronavirusului este degradat de căldura corpului. Astfel, vara și căldura soarelui ne vor ajuta să mai stopăm din răspândirea noului COVID-19, scrie DailyMail.

Studii separate au demonstrat că soarele poate distruge aproape în totalitate particulele de virus din aer în doar șase minute. Virusul este un agent patogen care nu se poate autoreproduce, ci este multiplicat de celula parazitată.

Virusul este cea mai simplă formă de viață acelulară și nu este considerată o ființă vie. Ca structură, este format din genom viral, adică material genetic ADN sau ARN și o teacă sau un înveliș protector, de natură proteică, numită capsidă.

Cercetătorii au descoperit că în acest caz, soarele degradează această teacă a virusului, iar genomul este anihilat.

Vitamina D, provocată de expunerea la soare, scut împotriva virusurilor

Oamenii de știință susțin că vitamina D care este produsă de către organism în mod natural atunci când este expus la soare, accelerează sistemul imunitar și devine un scut de nădejde în fața virusurilor.

Medicii avertizează cu privire la tendința de creștere a numărului de infectări în întreaga lume, dar cercetătorii sunt de părere că este mult mai sigur să stai afară în soare, decât înăuntru, unde COVID-19 rezistă, iar infecția durează zile bune. Este foarte important să se păstreze distanța socială, atunci când oamenii aleg să se bucure de razele soarelui.

Studiul adaugă paie pe foc, când ne gândim că în trei luni ne putem aștepta la o reizbucnire a pandemiei, având în vedere că temperaturile vor scădea, iar soarele se poate lăsa așteptat cu săptămânile.

Toate focarele recent apărute nu fac decât să întărească spaima. Este foarte posibil ca toamna să ne bage iarăși în izolare.

Însă medicii și oamenii de știință lucrează intens la deslușirea cât mai rapidă a misterului numit COVID-19.

×
Subiecte în articol: coronavirus Soare experti

REUNIUNE NATO LA BUCUREȘTI

Antony Blinken și Nicolae Ciucă, împreună la Ateneul Român

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close