Antena 3 CNN Life SpaceX i-a concediat pe angajații care pregătiseră o scrisoare deschisă în care îl criticau pe Elon Musk

SpaceX i-a concediat pe angajații care pregătiseră o scrisoare deschisă în care îl criticau pe Elon Musk

Compania SpaceX a concediat mai mulţi angajaţi implicaţi în pregătirea unei "scrisori deschise" care a criticat în special comportamentul adoptat de Elon Musk în spaţiul public, potrivit unui mesaj expediat de directoarea departamentului de operaţiuni din cadrul companiei.

SpaceX i-a concediat pe angajații care pregătiseră o scrisoare deschisă în care îl criticau pe Elon Musk
Sursa foto: Getty Images
de Mia Lungu    |    18 Iun 2022   •   15:11

Un "mic grup" de angajaţi au trimis acea scrisoare tuturor colegilor lor, solicitându-le semnăturile şi participarea la un sondaj, a scris Gwynne Shotwell într-un e-mail expediat joi seară întregului personal al companiei SpaceX. Conţinutul acestuia a fost confirmat pentru AFP de un angajat al firmei californiene, relatează Agerpres.

Unii dintre ei s-au simţit "inconfortabil şi intimidaţi sau chiar furioşi, pentru că scrisoarea îi îndemna să semneze ceva ce nu reflecta opiniile lor" sau pentru că scrisoarea "a interferat cu capacitatea lor de a se concentra asupra muncii", a adăugat aceeaşi directoare de operaţiuni.

Or, consideră ea, "avem prea multe activităţi esenţiale de realizat şi nu avem nevoie de acest tip de activism lipsit de orice măsură".

După ce a efectuat o anchetă, compania californiană "a concediat un anumit număr de angajaţi implicaţi" în acel demers, a precizat Gwynne Shotwell, fără să precizeze numărul acestora.

Scrisoarea deschisă aflată în pregătire, dezvăluită iniţial de site-ul The Verge, a criticat comportamentul avut de Elon Musk în spaţiul public, precum şi recentele acuzaţii de hărţuire sexuală formulate împotriva lui, considerate "o sursă frecventă de distragere a atenţiei şi de ruşine pentru noi".

"În calitate de patron şi de cel mai important purtător de cuvânt al companiei, Elon Musk este considerat imaginea SpaceX – fiecare mesaj pe care îl scrie pe Twitter este considerat, de facto, o declaraţie publică din partea companiei, mai ales în ultimele săptămâni", au adăugat autorii scrisorii.

Reprezentanţii SpaceX nu au dat curs deocamdată solicitărilor trimise de redacţia AFP pentru a obţine un punct de vedere oficial al companiei californiene pe marginea acestui subiect.

CEO-ul SpaceX, care este şi patronul producătorului de automobile electrice Tesla şi al mai multor start-up-uri, este un obişnuit al controverselor de pe Twitter, unde publică în mod regulat mesaje virulente, uneori criptice sau chiar insultătoare. Mesajele lui au căpătat o nouă dimensiune după ce Elon Musk a anunţat în aprilie că doreşte să cumpere această reţea de socializare.

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close