Antena 3 CNN Life Spune nu abandonului școlar! Ajută un copil să meargă la școală

Spune nu abandonului școlar! Ajută un copil să meargă la școală

Abandonul școlar atinge cote alarmante în România ultimilor ani. Deși există din ce în ce mai multe proiecte pe hârtie pentru reducerea abandonului școlar, cele mai recente sondaje demonstrează că unul din patru copii din mediul rural nu reușește să termine clasa a VIII-a din lipsa resurselor materiale.

Spune nu abandonului școlar! Ajută un copil să meargă la școală
Sursa foto: Unsplash.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Mai 2023   •   11:21

Media europeană privind rata abandonului școlar: 7%

În timp ce, în statele moderne, rata abandonului școlar e mai mică de 3%, în România atinge 15%. Jumătate dintre copiii din mediul rural trăiesc la limita sărăciei și a excluziunii sociale. Și nu mai puțin de 6 din 10 copii din mediul rural au dificultăți majore de scris și de citit. În ceea ce privește rezultatele de la Evaluarea Națională, 86% dintre elevii din mediul urban și 63% dintre copiii din mediul rural au obținut medii peste 5.

Și tu poți combate abandonul școlar!

Chiar dacă nu ai nici o legătură cu sistemul de învățământ și nu ești implicat nicicum în tot acest proces, poți contribui la a da o șansă în plus unui copil din mediile dezavantajate. Proiectele United Way întind o mână de ajutor părinților care fac eforturi susținute pentru a asigura traiul zilnic și copiilor lor, astfel încât aceștia din urmă să își poată continua studiile.

Cum poți să ajuți?

Donează 3,5% din impozit în beneficiul copiilor din mediile sărace. Acești bani îți sunt oricum opriți din impozit și direcționați către bugetul statului. Acum ai ocazia să îi dăruiești unei cauze în care crezi cu adevărat și care poate schimba viețile unor copii de azi și imaginea societății românești de mâine.

O alternativă este să donezi lunar o sumă, oricât de mică, pentru a susține proiectele United Way. Ai posibilitatea de a dona o sumă recurentă, în fiecare lună, care ți se va deduce direct de pe card și care va ajuta un copil să meargă la școală.

De ce să alegi United Way

Pentru că United Way crede în abordarea integrată a educației. Pentru ca un copil să continue școala, poate fi nevoie de implicarea unei întregi comunități de oameni. Doar astfel, în comunitate, se poate crea un mediu care să susțină învățarea și visurile celor mici.

United Way are mai multe programe în educație, fiecare dintre ele cu focusul său pe un anumit grup țintă și cu metode și mijloace specifice.

United Way în cifre

Cifrele concrete vorbesc cel mai bine despre rezultatele acestor programe. Astfel, conform datelor prezentate pe site-ul United Way, în 2022:

■ 3.357 copii din comunități sărace au avut acces la servicii integrate în vederea prevenirii abandonului școlar;

■ 1.800 de copii spitalizați pe o perioadă lungă de timp au participat la programe educative și de terapie prin artă;

■ 1.650 copii din centre de plasament și școli publice din medii defavorizate au avut acces la activități educaționale;

■ 1.129 copii din medii defavorizate au beneficiat de activități de literație;

■ 923 de părinți au participat la Academia Părinților, în cadrul căreia au fost susținuți să își dezvolte abilitățile parentale și au beneficiat de consiliere psiho-socială;

■ 421 de profesori au participat la Academia Profesorilor – întâlniri cu specialiștii în care au fost abordate aspecte practice legate de munca cu copiii și tinerii aflați în situații de vulnerabilitate;

■ 155 de profesori au participat la cursul Managementul sistemic al clasei de elevi, unde au fost abordate temele privind comunicarea și relaționarea în mediul școlar, abordarea pozitivă a comportamentelor dificile, tehnici și metode de stimulare a învățării active, precum și rolul școlii în comunitate și importanța implicării comunității.

Bine ai venit în comunitatea United Way! Un copil educat nu va schimba lumea, dar cu siguranță lumea acelui copil se va schimba!

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Incendiu la etajul 12 al unui bloc din București, în noaptea de Înviere
x close