Antena 3 CNN Life Știai? Cât timp oferă oxigen măștile de oxigen din avioane

Știai? Cât timp oferă oxigen măștile de oxigen din avioane

Știai? Cât timp oferă oxigen măștile de oxigen din avioane
Sursa foto: foto: Pixabay.com
17 Ian 2019   •   17:36

La nivel mondial, avioanele sunt cel mai sigur și mai utilizat mijloc de transport în comun. Potrivit unei statistici, aproximativ 95% dintre cei care sunt implicaţi într-un accident de avion supravieţuiesc.

Totuși, înainte de decolare, echipajul avionului prin vocea stewardeselor le transmite pasagerilor instrucțiunile în cazul aterizărilor de urgență sau a depresurizării aeronavei. Și măștile de oxigen au un rol bine definit în această poveste, potrivit Shtiu.ro.

Măștile de oxigen din avion sunt dispozitive gândite să îi ajute pe pasageri să respire corect, chiar și la o presiune a aerului mai scăzută. Dacă presiunea aerului este extrem de scăzută, oamenii își pot pierde conștiența în mai puțin de un minut.

Totuși, un lucru pe care nu-l transmit companiile aviatice pasagerilor, este acela că măştile de oxigen din avioane oferă oxigen doar în jur de 15 minute. Atât! În speranța că 15 minute este timp suficient pentru ca piloții să găsească un aeroport în apropiere și să aterizeze de urgență.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close