Antena 3 CNN Life Știinţă A ajuns unde nici un om nu a mai reuşit să ajungă până acum. Omul care a petrecut 40 de minute în infern

A ajuns unde nici un om nu a mai reuşit să ajungă până acum. Omul care a petrecut 40 de minute în infern

A ajuns unde nici un om nu a mai reuşit să ajungă până acum. Omul care a petrecut 40 de minute în infern
Sursa foto: Foto: YouTube
28 Sep 2012   •   07:36

Un vulcanolog neo-zeelandez, amator de senzaţii tari, a reuşit să ajungă în craterul unui vulcan activ şi să scape teafăr din dificila încercare.  Acesta a stat la doar 30 de metri de miezul de foc, iar imaginile cu care s-a întors sunt incredibile.

Doar 6 secunde a rezistat Geoff Mackley lângă lavă. Fără echipament de protecţie, nu a putut îndura mai mult căldura sufocantă. A fost însă doar un test.

Exploratorul a coborât din nou în inima craterului, cu un costum ignifug şi dotat cu mască de oxigen. A petrecut 40 de minute privind lava incandescentă. Şi ar mai fi stat, dacă nu l-ar fi copleşit căldura.

Pentru neo-zeelandez, să coboare până în miezul unui crater era visul vieţii. Nici un alt om nu mai reuşise vreodată să ajungă atât de aproape de un vulcan activ.

Pentru a ajunge atât de aproape de lava clocotindă, Geoff Mackley şi echipa lui au fost duşi cu elicopterul până lângă craterul vulcanului Marum, din arhipelagul Vanuatu. Acolo şi-au plasat tabăra şi au făcut ultimele pregătiri. Iar când vremea le-a permis, exploratorul a coborât 400 de metri în interiorul vulcanului, folosind un sistem de cabluri.

Este primul om care reuşeşte o astfel de performanţă. Iar reuşita a venit după 15 ani de încercări.



×
Subiecte în articol: lava
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close