Antena 3 CNN Life Știinţă A născut, deși era virgină. Cercetătorii sunt de-a dreptul șocați. Cum a fost posibil așa ceva?

A născut, deși era virgină. Cercetătorii sunt de-a dreptul șocați. Cum a fost posibil așa ceva?

A născut, deși era virgină. Cercetătorii sunt de-a dreptul șocați. Cum a fost posibil așa ceva?
27 Aug 2015   •   15:42

Thelma, un șarpe, și-a băgat în ceață stăpânii. Pitonul lung de șase metri a petrecut patru ani singur într-o grădină zoologică din SUA, fără să fi întâlnit vreun mascul din specia sa. Și totuși, a scos 61 de ouă, născând șase pui sănătoși, scrie BBC.

Poate a reușit în mod secret să se împerecheze cu un mascul în urmă cu mai mulți ani și a reușit cumva să conserve sperma acestuia atâta vreme? Testele genetice au arătat răspunsul.

Thelma a devenit primul piton din lume cunoscut care a născut fiind virgin. A produs ouă care conțineau toate informațiile genetice pentru a naște o fetiță-piton, fără ajutorul unui tată, sperma sau ADN-ul său. A reușit asta prin împerecherea ovulelor sale cu un produs al propriilor celule. Acest produs a jucat rolul spermei, ajutând ovulul să se transforme într-un embrion.

Deși specială, Thelma nu e singurul animal care a trecut prin acest proces. Cercetătorii au descoperit de-a lungul timpului amfibieni, reptile, cartilaginoase și pești osoși, păsări care s-au reprodus singuri/singure, din motive pe care încă nu le înțelegem.

×
Subiecte în articol: sarcina
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close