Antena 3 CNN Life Știinţă Acest aparat va transporta peste 2.500 de kilograme de alimente pe Staţia Spaţială Internaţională. Lansarea are loc pe 5 iunie

Acest aparat va transporta peste 2.500 de kilograme de alimente pe Staţia Spaţială Internaţională. Lansarea are loc pe 5 iunie

Acest aparat va transporta peste 2.500 de kilograme de alimente pe Staţia Spaţială Internaţională. Lansarea are loc pe 5 iunie
12 Apr 2013   •   12:29
Vehiculul spaţial european de tip cargo ATV-4, denumit Albert Einstein, care va aproviziona Staţia Spaţială Internaţională (ISS), va fi lansat pe 5 iunie de la Centrul spaţial din Guyana franceză, informează Agenţia Spaţială Europeană (ESA).

Potrivit AFP, vehiculul Albert Einstein este cel de-al patrulea din seria de cinci ATV-uri (Automated Transfer Vehicle) construite de ESA pentru a aproviziona ISS. El se află în aceste momente în faza finală de asamblare şi de încărcare, în oraşul Kourou din Guyana franceză, a precizat ESA într-un comunicat.

Masa totală a ATV-ului Albert Einstein după încărcare va fi de 20 de tone şi 235 de kilograme. Acest ATV va fi cel mai greu vehicul spaţial trimis vreodată pe orbită de o rachetă Ariane, doborând recordul anterior stabilit de predecesorul său, ATV-ul Edoardo Amaldi, cu peste 500 de kilograme.

Vehiculul va livra peste 2.500 de kilograme de alimente uscate la bordul ISS. El va transporta totodată carburant, apă şi oxigen, dar şi propriul său combustibil, de care va avea nevoie pentru a ridica orbita staţiei.

După ce va livra încărcătura, ATV-ul va contribui la ridicarea orbitei ISS cu motoarele sale. Fără aceste manevre de ridicare a orbitei, staţia spaţială ar sfârşi prin a se prăbuşi pe Terra.









 

 

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close