Antena 3 CNN Life Știinţă Acesta ar fi primul lucru pe care l-am vedea când am deschide ochii. Cum se va schimba răsăritul Soarelui în viitor

Acesta ar fi primul lucru pe care l-am vedea când am deschide ochii. Cum se va schimba răsăritul Soarelui în viitor

Acesta ar fi primul lucru pe care l-am vedea când am deschide ochii. Cum se va schimba răsăritul Soarelui în viitor
Sursa foto: foto:apod.nasa.gov
03 Mai 2012   •   08:50

Deşi nimeni nu ştie ce condiţii sunt cu adevărat pe planeta Gliese 876d, care orbitează foarte aproape de steaua ei centrală, răsăritul în acest loc poate fi un proces destul de periculos.

Gliese 876d are o orbită mai apropiată de steaua ei centrală decât planeta Mercur şi o masă de câteva ori mai mare decât cea a Pământului. Este posibil ca această planetă să se rotească mai încet, ceea ce înseamnă că diferenţele dintre zi şi noapte sunt destul de dramatice.

În momentul răsăritului se soare, Gliese 876d este imaginată ca având un vulcanism semnificativ, cauzat probabil de forţele gravitaţionale şi de încălzirea internă a planetei. Imaginea a fost postată pe site-ul apod.nasa.gov.

Steaua, o pitică roşie, poate prezenta activitate magnetică intensă, care include explozii solare violente, vizibile pe cer la această apropiere.

Pe cer, mai sus, este prezentată o lună ipotetică cu atmosfera subţire spulberată de vântul solar provenit de la pitica roşie.





×
Subiecte în articol: astronomie explozii solare
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close