Antena 3 CNN Life Știinţă Ameninţaţi de propriile gunoaie. Ce măsuri iau americanii pentru a proteja Staţia Spaţială şi sateliţii

Ameninţaţi de propriile gunoaie. Ce măsuri iau americanii pentru a proteja Staţia Spaţială şi sateliţii

Ameninţaţi de propriile gunoaie. Ce măsuri iau americanii pentru a proteja Staţia Spaţială şi sateliţii
Sursa foto: Foto: sciencedaily.com
26 Oct 2012   •   09:33
Forţele Aeriene Americane intenţionează să construiască un „gard” în jurul Pâmântului pentru a ţine deşeurile la depărtare. Costurile programului militar se ridică la 3,5 miliarde de dolari.

Gardul spaţial” reprezintă de fapt o serie de semnale radar transmise de Forţele Aeriene care ţin la depăratere deşeurile, care sunt produse tot de om şi care gravitează în jurul Pământului.

Ţintele semnalelor radar sunt peste 20.000 de rămăşiţe ale sateliţilor sau ale navelor spaţiale (numite „gunoi spaţial"). Piesele care trebuie urmărite au dimensiuni cuprinse între cea a unei mingii de fotbal până la cea a unui autobuz întreg.

Indiferent de mămirea lor, „gunoaiele spaţiale” reprezintă un pericol pentru misiunile spaţiale (pentru Staţia Spaţială Internaţională şi pentru sateliţii care orbitează Pământul şi care ajută la transmiterea semnalului tv, la funcţionarea GPS-ului).

Staţai Spaţială Internaţională a fost de mai multe ori în pericol din cauza „gunoaielor spaţiale”.

Construirea „gardului spaţial” ar putea să înceapă în 2013 şi ar putea fi pus în funcţiune în 2017, arată CNN.


 


 

×
Subiecte în articol: Terra Statia Spatiala Internationala
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close