Antena 3 CNN Life Știinţă "Apa de la robinet ne pune viaţa în pericol". Ce legătură există între CANCER şi lichidul pe care îl consumăm zilnic

"Apa de la robinet ne pune viaţa în pericol". Ce legătură există între CANCER şi lichidul pe care îl consumăm zilnic

"Apa de la robinet ne pune viaţa în pericol". Ce legătură există între CANCER şi lichidul pe care îl consumăm zilnic
de O.P.    |    15 Oct 2012   •   12:10

Până să ajungă să curgă la robinet, apa trece prin sute de metri de conducte şi ţevi pline de rugină şi bacterii. Potrivit specialiştilor australieni, apa de la robinet poate avea efecte neplăcute asupra sănătăţii.

Se pare că micro-organismele prezente în apă sunt distruse de clorul pus în aceasta, însă procedeul generează mai multe reziduuri. Aceşti produşi chimici se numesc trihalometani şi apar după ce clorul reacţionează în prezenţa produselor organice din apă.

Cei mai expuşi problemelor provocate de apa de la robinet sunt persoanele care au sistemul imunitar slăbit, sau care se refac după o boală. Printre afecţiunile de care se pot îmbolnăvi oamenii din această cauză se numără cancerul la vezica urinara, dar şi probleme de fertilitate.

Ca măsură de prevenţie, se recomandă instalarea unui filtru la robinet sau fierberea îndelungată a apei.

Profesorul Ian Olver, doctor oncolog, spune că deocamdată nu există dovezi de apariţie a cancerului la oameni, din cauza apei de la robinet, dar boala s-a manifestat la unele animale expuse acestor factori, scriu cei de la news.au. "Apa de la robinet ne pune în pericol viaţa. Trebuie să luam aceste măsuri de precauţie", a continuat medicul.







×
Subiecte în articol: cancer
Parteneri
Ministrul Muncii anunță trei tipuri noi de vouchere pentru români
x close