Antena 3 CNN Life Știinţă Asteroidul MD2011 a trecut de Pământ şi nu a cauzat nici o problemă

Asteroidul MD2011 a trecut de Pământ şi nu a cauzat nici o problemă

Asteroidul MD2011 a trecut de Pământ şi nu a cauzat nici o problemă
Sursa foto: Foto: satansrapture.com
27 Iun 2011   •   23:39

A venit, a plecat, iar noi suntem în viaţă! Asta ca să tai din start cheful teoreticienilor conspiraţiei de a mai lansa vreo poveste apocaliptică. Mai clar, acum 3 ore, un asteroid mare cât două autobuze a trecut foarte aproape de Pământ.

Foarte aproape în termeni astronomici, adică la vreo 12.000 de kilometri. Totuşi, în ultimii ani, niciun asteroid nu s-a apropiat atât de mult de noi, astfel încât specialiştii au avut un oarecare stres.

Asta până au realizat că asteroidul cu nume de robot nu prezintă nici cel mai mic pericol.

În 2029, însă, un asteroid gigant va avea 2,7% şanse să intre în coliziune cu pământul. Se numeşte Apophis, are un diametru de 270 de metri, cam cât trei terenuri de fotbal. El va fi adevărata ameninţare. Ar fi ca şi cum 34 de bombe atomice ne lovesc în acelaşi timp. Soluţia omenirii - bombardăm meteoritul cu rachete.

"Este o idee oribilă, dar se pare că e singura pe care o avem la dispoziţie. Să spunem că s-ar îndrepta spre Washington şi noi o tăiem în mai multe bucăţi, dar o bucată va lovi Parisul. Şi asta ar fi foarte rău", a declarat Joseph A. Nuth, specialist NASA.

Dacă Apophis ne ratează în 2029, mai are o şansă şapte ani mai târziu. Asta dacă nu i-o ia vreo altă apocalipsă înainte.

 

×
Subiecte în articol: meteorit asteroid Pamant
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close