Antena 3 CNN Life Știinţă Astronauţi reveniţi pe Terra cu o capsulă Soyuz, după 167 de zile petrecute în spaţiu

Astronauţi reveniţi pe Terra cu o capsulă Soyuz, după 167 de zile petrecute în spaţiu

Astronauţi reveniţi pe Terra cu o capsulă Soyuz, după 167 de zile petrecute în spaţiu
Sursa foto: Foto: updatednews.ca
22 Noi 2011   •   12:29

Trei astronauţi din echipajul Staţiei Spaţiale Internaţionale au revenit cu bine pe pământ, marţi dimineaţă, la bordul unei nave ruseşti Soyuz. Capsula spaţială a aterizat, conform programului, în Kazahstan, pe o vreme nefavorabilă: ninsoare, vânt şi un ger de minus 20 de grade.

Cei trei astronauţi, un rus, un american şi un japonez, sunt totuşi mulţumiţi că au revenit pe planetă, după 167 de zile petrecute în spaţiul cosmic. La bordul staţiei au rămas alţi doi ruşi şi un american.

Astronauţii păreau să fie într-o formă fizică bună şi au zâmbit în faţa camerelor de filmat, după ce au fost extraşi din capsula spaţială de către echipa de la sol, informează Mediafax.

Cei trei bărbaţi au fost aşezaţi în fotolii, pentru a le lăsa timp să se obişnuiască din nou cu gravitaţia, şi acoperiţi cu pături groase de culoare albastră, pentru a-i proteja de frig.

Alţi trei astronauţi - ruşii Anton Shklaperov şi Anatoli Ivanişin şi americanul Dan Burbank - au rămas la bordul ISS.

Ei au decolat pe 14 noiembrie, de pe cosmodromul Baikonur, în cadrul unei misiuni spaţiale care a marcat reluarea lansărilor spre ISS de vehicule cu echipaj uman la bord. 

×
Subiecte în articol: astronauti Terra kazahstan ISS
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close