Antena 3 Life Știinţă Atenție! Specialiștii avertizează că episoadele de caniculă vor avea „efecte devastatoare”

Atenție! Specialiștii avertizează că episoadele de caniculă vor avea „efecte devastatoare”

de S.T.    |    10 Apr 2018   •   23:36
Atenție! Specialiștii avertizează că episoadele de caniculă vor avea „efecte devastatoare”
Sursa foto: Foto: pixabay.com

Episoadele de caniculă la nivelul oceanelor au fost din ce în ce mai lungi şi mai frecvente în ultimul secol, iar acest fenomen ar putea avea „efecte devastatoare pe termen lung”, potrivit unui studiu publicat marţi în Nature Communications, citat de AFP.

Între anii 1925 şi 2016, frecvenţa episoadelor de caniculă la nivelul oceanelor a crescut, în medie, cu 34%, iar durata a fost cu 17% mai mare, cu o accelerare a acestui proces începând din 1986, conform rezultatelor acestei cercetări, promovată de realizatorii săi drept primul studiu de acest tip realizat până în prezent la nivel mondial.

Un val de caniculă la nivelul oceanelor este echivalent cu cel puţin cinci zile consecutive în care suprafaţa apei este „anormal de caldă”.

Aceste valuri de caniculă pot provoca albirea coralilor, decesul în masă al nevertebratelor şi dispariţia pădurilor de varec.

Activităţile umane nu sunt cruţate de aceste schimbări ce pot conduce la scăderea cantităţii de peşte disponibilă şi la alte efecte economice.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close