Antena 3 CNN Life Știinţă Au fost anunţaţi câştigătorii competiţiei Google care vizează dezvoltarea zborurilor ”verzi”

Au fost anunţaţi câştigătorii competiţiei Google care vizează dezvoltarea zborurilor ”verzi”

Au fost anunţaţi câştigătorii competiţiei Google care vizează dezvoltarea zborurilor ”verzi”
Sursa foto: Foto: NASA
04 Oct 2011   •   15:04

NASA a anunţat câştigătorul competiţiei CAFE Green Flight Challenge, creată special pentru a inspira dezvoltarea unei noi industrii aeronautice „verzi”, informează Green Report. Concursul este sponsorizat de Google, iar cei care au luat parte la el au posibilitatea de a intra în istoria aviaţiei şi de a-şi pune în practică proiectul creând astfel noi locuri de muncă, o nouă industrie, ajutând şi planeta în acelaşi timp.

CAFE Green Flight Challenge a fost câştigată de echipa Pipistrel-USA.com, care a primit 1,35 milioane dolari. Locul doi, cu un premiu în valoare de 120.000 dolari, a revenit echipei eGenius, din Ramona, California.

În competiţie s-au înscris 14 echipe care au trebuit să respecte anumite condiţii. Ele au venit cu câte un prototip de avion care trebuia să zboare 200 de mile (320 km) în mai puţin de două ore, şi să obţină un consum de combustibil de sub patru litri de fiecare pasager sau echivalentul în energie electrică. Şapte dintre avioanele intrate în concurs au fost electrice, restul au folosit diesel-ul, etanolul, biocombustibilii sau un sistem hibrid.

Citeşte mai mult pe green-report.ro.

 

×
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close