Antena 3 CNN Life Știinţă Au injectat celule umane in embrioni de porci. Oamenii de știință, uimiți de rezultat

Au injectat celule umane in embrioni de porci. Oamenii de știință, uimiți de rezultat

Au injectat celule umane in embrioni de porci. Oamenii de știință, uimiți de rezultat
03 Feb 2017   •   12:20

In premiera mondială, oamenii de știință au reușit să dezvolte celule umane in interiorul unor embrioni de porc, creând așa-numitele „himere inter-specii”.

In cadrul experimentului, cercetătorii americani au injectat celule stem umane în embrioni de porc. Acești embrioni au fost transferați în scroafe-surogat și au fost lăsați să se dezvolte până în primul trimestru de sarcină.

Deși într-un stadiu incipient, experimentul ar putea conduce la dezvoltarea in laborator a organelor umane, organe ce vor putea fi utilizate în operațiile de transplant și care ar putea salva milioane de vieți.

"Scopul final este de a cultiva țesuturi sau organe umane (pancreas, ficat, inimă) la animale precum scroafele care vor putea fi grefate fără a fi respinse, dar suntem încă departe de acest lucru", a spus Belmonte citat de Agerpres, recunoscând faptul că acest experiment cu circa 1.500 de embrioni de porc timp de patru ani a fost unul foarte dificil.

Cercetătorii au lăsat acești embrioni să se dezvolte numai patru săptămâni, așa cum stipulează reglementările, observând că celulele umane au început să formeze țesut muscular.

Experimentul nu a fost dus până la capăt prin nașterea de purceluși parțial umani, un subiect foarte controversat care ridică importante probleme de etică

Sursa: Science Alert

×
Subiecte în articol: celule stem transplant
Parteneri
ANAT propune taxe noi pentru turiști
x close