Antena 3 CNN Life Știinţă Banii sunt ochiul dracului. Partenerii de cuplu se ceartă cel mai des din cauza finanţelor

Banii sunt ochiul dracului. Partenerii de cuplu se ceartă cel mai des din cauza finanţelor

Banii sunt ochiul dracului. Partenerii de cuplu se ceartă cel mai des din cauza finanţelor
Sursa foto: Foto: violetblues.com
07 Mai 2012   •   17:28

Partenerii de cuplu se ceartă cel mai des din cauza banilor, afirmă autorii unui sondaj realizat în Statele Unite ale Americii, informează huffingtonpost.com.
   
Dintr-un eşantion de 1.000 de americani adulţi, care au participat la acest sondaj naţional realizat prin telefon, 27% dintre respondenţi au spus că banii reprezintă principala cauză de declanşare a certurilor în cuplu - nu copiii, treburile casnice, activităţile profesionale sau prietenii.
   
Acelaşi sondaj a evidenţiat faptul că partenerii de cuplu se ceartă, în medie, de trei ori pe lună din cauza banilor.
   
Cercetătorii americani consideră că aceste dispute verbale izbucnesc pentru că cei doi parteneri de cuplu nu discută suficient de des despre chestiunile financiare. Aproape 55% dintre participanţii la acest sondaj - persoane căsătorite sau care trăiesc într-o uniune liberă - au spus că nu discută cu regularitate cu partenerii lor despre problemele financiare.
   
Sondajul, realizat de American Institute of CPAs, a scos în evidenţă cinci motive principale care stau la baza declanşării certurilor în cuplu:
   
- Cheltuielile neaşteptate - Aproape jumătate dintre respondenţi s-au certat cu partenerii lor de cuplu din cauza acestui motiv.
- Economii insuficiente - Peste o treime dintre cupluri se ceartă din cauza economiilor insuficiente.
- Comportament financiar mincinos - Peste 30% dintre adulţii căsătoriţi sau care trăiesc într-o uniune liberă au efectuat diverse cumpărături pe ascuns, fără să le spună partenerilor lor de viaţă.
- Disputele de ordin financiar cresc odată cu înaintarea în vârstă - Cuplurile alcătuite din parteneri cu vârstele cuprinse în intervalul 45-54 ani se ceartă, în medie, de patru ori pe lună din cauza banilor.
- Modificări în statutul financiar al familiei - Pentru mai mult de jumătate dintre cuplurile ale căror situaţii financiare s-au deteriorat pe parcursul ultimului an, neînţelegerile de ordin financiar au cauzat certuri majore.


×
Subiecte în articol: parteneri bani motiv sondaj
Parteneri
Sute de mii de români vor primi banii înapoi de la facturile la energie
x close