Antena 3 CNN Life Știinţă Barack Obama, la primul chat pe Twitter dintre ISS și Terra

Barack Obama, la primul chat pe Twitter dintre ISS și Terra

Barack Obama, la primul chat pe Twitter dintre ISS și Terra
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
de M.Z.    |    05 Aug 2015   •   21:20

Şeful de la Casa Albă, președintele Barack Obama, s-a aflat printre interlocutorii pe care astronautul american Scott Kelly i-a avut la prima sesiune de chat pe Twitter cu persoane de pe Terra realizată vreodată de la bordul Stației Spațiale Internaționale (ISS), relatează www.nydailynews, potrivit Agerpres.

 
"Vi se întâmplă vreodată să vă uitați pe fereastră și să fiți uluit?", l-a întrebat președintele american pe cosmonautul de 51 de ani, care se află pe ISS din 27 martie 2015 și va reveni pe Pământ în martie 2016.
 
"Nu sunt uluit de nimic, domnule președinte. Excepția este doar când primesc o întrebare pe Twitter de la dumneavoastră", a replicat inginerul care efectuează, împreună cu Mihail Kornienko, de la Agenția spațială rusă (Roscosmos), prima misiune cu durata de un an organizată la bordul ISS.
 
Întrebările adresate au fost extrem de variate și legate în special de misiune, de restul echipajului și de viața de zi cu zi la bordul Stației Spațiale. 
 
Întrebat ce-i lipsește cel mai mult, Kelly a mărturisit că "duce dorul oamenilor și mediului înconjurător". Solicitat să spună în ce loc ar prefera să se afle dacă nu ar fi în Cosmos, el a răspuns simplu "în piscina casei mele, cu prietenii și familia".
 
Scott Kelly este un astronaut experimentat, ajuns la cea de-a patra misiune pe ISS. Pasionat de fotografie, el a difuzat nu mare număr de imagini care au tras atenția publicului larg, primind aprecieri inclusiv de la Barack Obama. El are un frate geamăn identic, Mark, fost cosmonaut rândul său, care a rămas pe Terra, iar NASA compară datele medicale ale celor doi, încerând să afle care sunt efectele microgravitației asupra corpului uman.

×
Subiecte în articol: Barack Obama
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close